Αρχική InfoSchool Δημοτικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού από το Κέντρο ΓΑΙΑ και τη Verbund

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού από το Κέντρο ΓΑΙΑ και τη Verbund

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτότυπο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού υλοποιείται από το Κέντρο ΓΑΙΑ και αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!

Το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα, το οποίο συμπλέει με τις αξίες και τις δράσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Verbund, της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, για προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού και στην πρώτη φάση της υλοποίησής του αφορά σε σχολεία της Αττικής. Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των επιπτώσεών της στον πλανήτη μας. Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, ενώ παρουσιάζει προτάσεις για την αλλαγή της προσωπικής τους συμπεριφοράς και των επιλογών τους, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, τόσο με την επίσκεψη στην εντυπωσιακή διαδραστική έκθεση του Κέντρου ΓΑΙΑ όσο και με τη συμμετοχή στο επιστημονικό εργαστήριο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να εστιάσουν στη χρήση και τα πλεονεκτήματα της υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Έτσι, με το μήνυμα «Αγαπώ τη Γη-Μαθαίνω για την Πράσινη Ενέργεια!», παρουσιάζονται στα παιδιά προτάσεις γύρω από την αναζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων (υδροηλεκτρική, ηλιακή, αιολική, βιομάζας και γεωθερμική) που μπορούν να αξιοποιηθούν χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ακόμα, η Verbund έχει δημιουργήσει, ως επιπλέον μέσο επικοινωνίας, ένα ειδικό microsite στη διεύθυνση www.agapotigi.gr , όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αντλήσει πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα. Τέλος, με τη λήξη των προγραμματισμένων επισκέψεων, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και σε έναν ειδικά σχεδιασμένο μαθητικό διαγωνισμό.

Η κα Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε σχετικά: «Θεωρούμε ότι προγράμματα όπως αυτό στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, ενώ παρουσιάζουν προτάσεις για την αλλαγή της προσωπικής συμπεριφοράς και των επιλογών όλων μας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη μας. Είναι οι νέες γενιές που φέρουν ένα πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και ευχαριστούμε θερμά τη Verbund για την υποστήριξή της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος αυτού».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.