Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Προγράμματα κοινωνικής στήριξης για μαθητές από τον Δήμο Αθηναίων

Προγράμματα κοινωνικής στήριξης για μαθητές από τον Δήμο Αθηναίων

557DF5A244845C5C1F8B30B32D9301E7Η ελληνική κοινωνία πλήττεται αισθητά από τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Η αλληλεγγύη και ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι η μοναδική ελπίδα για να ελαφρυνθεί το δυσβάσταχτο κόστος που καλείται να επωμιστεί η οικογένεια ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Για ακόμη μία φορά, ο Δήμος Αθηναίων δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με την ανακοίνωση δια στόματος του Δημάρχου κ. Γιώργου Καμίνη μιας σειράς κοινωνικών δράσεων στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις που αφορούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους:

- Μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών που τις παρασκευάζει, ο δήμος Αθηναίων διένειμε πέρυσι σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με απόλυτη διακριτικότητα καθημερινά 1.200 μερίδες φαγητού σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η διανομή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και φέτος, με δυνατότητες απορρόφησης επιπλέον αναγκών, «ώστε από κανένα μαθητή να μη λείπει το αυτονόητο».

- Ενισχύει το πρόγραμμα βοήθειας σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ηδη από το προηγούμενο διάστημα αναδείχθηκε η δυναμική του θεσμού αυτού, με την εθελοντική συμμετοχή περισσότερων από 80 εκπαιδευτικών και πτυχιούχων.

th- Ο νεοσύστατος Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που βρίσκεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης) θα διανείμει με την έναρξη του σχολικού έτους 4.500 τετράδια, προσφορά της εταιρίας Skag, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του βιβλία, σχολικά βοηθήματα και σχολικά είδη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες να προσφέρουν περυσινά βιβλία ή σχολικά είδη, σε καλή κατάσταση, επικοινωνώντας με τον πενταψήφιο αριθμό 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.

- Στο πλαίσιο της καλύτερης και έγκαιρης εξυπηρέτησης των παιδιών-μαθητών που προσέρχονται στα Δημοτικά Ιατρεία παρέχεται η δωρεάν πιστοποίηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας (ΑΔΥ) προκειμένου να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο, στην Α', Γ' και Ε' τάξη του Δημοτικού, στην Α' Γυμνασίου και στην Α' Λυκείου και να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Επιπλέον, το Τμήμα Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τους ιατρούς και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς αποφάσισε τη συγκρότηση ιατρικών ομάδων. Σε αυτές μετέχουν παιδίατροι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι και παθολόγοι προκειμένου να προβούν στην εξέταση των μαθητών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.