«Προσεγγίζοντας τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος» – Μια ενδιαφέρουσα ομιλία στις Μικρές Ιστορίες (3/2)

Αυτισμός, διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης, διαταραχές αυτιστικού φάσματος….τι πραγματικά σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι; Η πραγματική ερώτηση όμως είναι: πώς μπορεί οι γονιός και ο εκπαιδευτικός να βοηθήσει το παιδί που «χάνεται» ανάμεσα στους ειδικούς και στις διαγνώσεις που δίνονται; Οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση για το ίδιο το παιδί, τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς. Στη συνάντησή μας θα μιλήσουμε για όλα εκείνα τα πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την ψυχική πραγματικότητα ενός παιδιού στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη ζωή του (και όλων εμάς που συναλλασσόμαστε μαζί του) πιο εύκολη και κυρίως πιο ευχάριστη.

Οι Μικρές Ιστορίες και η παιδοψυχολόγος Λήδα Αναγνωστάκη διοργανώνουν ομιλία με θέμα: «Προσεγγίζοντας τα παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 19:00 το απόγευμα. Θα σκεφτούμε για το διαφορετικό τρόπο που τα παιδιά στο αυτιστικό φάσμα επεξεργάζονται τον κόσμο και τα ερεθίσματα (το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο) και πώς εμείς μπορούμε να τα προσεγγίσουμε. Θα συζητήσουμε για τη σημασία της συμβολής της οικογένειας και του σχολείου στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, πέρα από το ρόλο της ειδικής αγωγής. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τις ιδιαιτερότητες και δυνατότητες των παιδιών στο αυτιστικό φάσμα και να τα σκεφτούμε ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες που μπορούν να μας εκπλήξουν και να μας συγκινήσουν βαθιά.

Πληροφορίες
-H ομιλία απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, ψυχολόγους και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών.
-Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στo τηλέφωνο 210-9227730 ή στέλντας μήνυμα στο info@mikresistories.gr, με το όνομα, το τηλέφωνο και την ιδιότητά σας μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΩΡΑ: 19:00-21:00

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ

Μικρές Ιστορίες
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι
210 9227730