Αρχική Infokids Υγεία "Πρόσεξε τα πνευμόνια σου… σαν τα μάτια σου" - Παγκόσμια ημέρα για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

"Πρόσεξε τα πνευμόνια σου… σαν τα μάτια σου" - Παγκόσμια ημέρα για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

"Λαχανιάζεις εύκολα στη σκάλα, στην ανηφόρα ή σε άλλες δραστηριότητες; Είναι καιρός που έχεις φλέματα; Βήχεις συχνά;" Μην κλείνεις τα μάτια στα συμπτώματα! Να επισκεφθείς αμέσως έναν Πνευμονολόγο!
Καθώς η νόσος όταν βρίσκεται σε παρόξυνση, ενδέχεται να οδηγήσει στο θάνατο τρεις φορές περισσότερο απ' ό,τι ένα έμφραγμα, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού όπως η φετινή με τίτλο της «Πρόσεξε τα πνευμόνια σου… σαν τα μάτια σου!».

Ο στόχος της εκστρατείας

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης είναι η αναβάθμιση της υγείας των πολιτών.

Η εκστρατεία βασίζεται σε ένα «φιλικό» video αnimation διάρκειας 2’ με κεντρικούς ήρωες έναν μεσήλικα, μια γυναίκα και ένα νεαρό που «κλείνουν τα μάτια στα συμπτώματα» επιβαρύνοντας έτσι την καθημερινότητά τους και έναν ειδικό γιατρό (πνευμονολόγο), ο οποίος με απλό και άμεσο τρόπο τους εξηγεί τους κινδύνους αυτών των συμπτωμάτων και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η εκστρατεία ενημέρωσης εκτός από την προβολή του video animation στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις σε Δήμους, ομιλίες, έρευνα σε ιατρούς της ειδικότητας.

no3

Μια σοβαρή, θανατηφόρος νόσος

«Η αύξηση των αναπνευστικών νοσημάτων όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το βρογχικό άσθμα αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα. H ΧΑΠ είναι η τρίτη αιτία θανάτου παγκόσμια. Παρά το ότι η ΧΑΠ είναι μια σοβαρή θανατηφόρος νόσος είναι υποδιαγνωσμένη και υποβαθμισμένη στη χώρα μας» τόνισε ο κ. Μιχάλης Τουμπής Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία», κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. «Ευθύνεται για το 13% των νοσηλειών ενώ το 56% αυτών που πάσχουν δεν το γνωρίζουν. Αντίστοιχα περισσότερα από 500.000 άτομα στη χώρα μας πάσχουν από Άσθμα ενώ 250.000 παγκοσμίως κάθε χρόνο πεθαίνουν από άσθμα».
«Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες η “συμβολή” της ΧΑΠ στις δαπάνες Υγείας για τα αναπνευστικά νοσήματα στην Ευρώπη ανέρχεται στο 56% και το ετήσιο κόστος αγγίζει τα 38,6 δις. Ευρώ. Στην Ελλάδα κάθε ασθενής με ΧΑΠ κοστίζει 5.600 ευρώ ετησίως» όπως τόνισε ο κ. Γεώργιος Χειλάς, ταμίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και συντονιστής της ομάδας εργασίας ΧΑΠ.

«Στη χώρα μας», τόνισε ο Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, «10,6% του πληθυσμού πάσχει από ΧΑΠ και 9% από άσθμα. Αξιοσημείωτο είναι ότι για το 95% των περιπτώσεων και πλέον των ασθενών με ΧΑΠ ευθύνεται το κάπνισμα. Στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς στη χώρα μας το 40% των Ελλήνων καπνίζουν όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλες προηγμένες χώρες είναι σαφώς μικρότερο από το 20%».

Από τους τρεις ομιλητές διατυπώθηκε ένατονα η ανάγκη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου από την Πολιτεία σε όλη του την έκταση.

Την εκστρατεία ενημέρωσης στηρίζουν ως Χρυσοί χορηγοί οι φαρμακευτικές εταιρείες: (με αλφαβητική σειρά)

Astra Zeneca, Boehringer Ingelheim, Chiesi, ELPEN, GlaxoSmithKline, Menarini.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter