Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Νίκος Φίλης

Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Νίκος Φίλης

O υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού των Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, ανακοίνωσε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, τόσο δασκάλων όσο και καθηγητών, μετά από πολλά χρόνια, αλλά και πολυεπίπεδες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Προσλάβαμε 22.616 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο δημοτικό, στο νηπιαγωγείο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έναντι 18.469 πέρυσι. Δηλαδή προσλάβαμε 4.147 περισσότερους αναπληρωτές σε σύγκριση με πέρυσι, ποσοστό 22,45%. Ειδικότερα στα σχολεία ειδικής αγωγής πραγματοποιήσαμε προσλήψεις ρεκόρ. Προσλήφθηκαν 2.468 άτομα ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό έναντι 1.242 πέρυσι, αύξηση 49,59%.

Από την ημέρα που παραλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου κάναμε τριάντα επτά αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ανήκαν σε περιοχές με πλεόνασμα προσωπικού. Δεν αφαιρέσαμε, δηλαδή, από την τάξη κανέναν. Δύο χιλιάδες εκατόν πενήντα, οι αποσπάσεις του «μη κομματικού» κράτους Λοβέρδου. Έχουμε δεσμευτεί ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, αρχής γενομένης από τα κόμματα, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησιαστική διοίκηση, καθώς και άλλους φορείς κρατικής διοίκησης. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, το 2016-2017. Πρέπει να υπάρξουν μέτρα μόνιμων διορισμών και αναλόγως των δημοσιονομικών εξελίξεων η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει προσλήψεις. Σίγουρα θα κάνει προσλήψεις, αλλά το εύρος των προσλήψεων θα προσδιοριστεί από τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

«Στόχος μας είναι να σπάσουμε από φέτος την αδιοριστία στην εκπαίδευση», τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας σχετικά με τις προσλήψεις. Όμως ο κ. Φίλης επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει πόσες θα είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση και να τις τοποθετήσει χρονικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.