Αρχική InfoTeens Πρόσωπα: Ντούσαν Κρτόλιτσα, ένας 12χρονος ζωγράφος, μαγεύει με τα έργα του!

Πρόσωπα: Ντούσαν Κρτόλιτσα, ένας 12χρονος ζωγράφος, μαγεύει με τα έργα του!

01.

Είναι δεν είναι 12 χρονών και έχει κάνει ήδη 4 προσωπικές εκθέσεις ζωγραφικής!

 Ο μικρός  Dusan Krtolica από τη Σερβία έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σαν παιδί-θαύμα και όχι άδικα. Σχεδιάζει με απόλυτη ακρίβεια αυτά που βλέπει ή φαντάζεται, με ένα λεπτό μαρκαδοράκι!

02.

Λατρεύει τα  προϊστορικά ζώα, τα πουλιά, τα έντομα, αλλά και τους θρυλικούς ιππότες! Ξέρει για όλες τις γεωλογικές εποχές, και το ποια ζώα περιπλανήθηκαν στη Γη κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων! Και όταν οι γονείς του, του αγόρασαν την πιο ολοκληρωμένη εγκυκλοπαίδεια των ζώων, χρειάστηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες για να μάθει λέξη προς λέξη τα ονόματα όλων των ζώων!

2

Τα έργα του, τα χαρακτηρίζει η λεπτομέρεια, η αγάπη για τη φύση και τα ζώα. Θέλει να τα ζωγραφίσει όλα, ένα από κάθε είδος και να εμπλουτίσει τη συλλογή του! Η συλλογή του  αποτελείται από δεκάδες έργα, καθώς ζωγραφίζει από 2 χρονών, και συστηματικά από 8 ετών!

04.

Σύμφωνα με τον Ντούσαν, το πρώτο σχέδιό του έμοιαζε με φάλαινα. «Οι γονείς μου δεν έδωσαν μεγάλη προσοχή σε αυτό, αλλά αργότερα άρχισα να σχεδιάζω όλο και περισσότερα και άρχισα να καταναλώνω τεράστιες ποσότητες χαρτιού την ημέρα και στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι είχα ταλέντο! " Πράγματι ο νεαρός ζωγράφος σήμερα, χρειάζεται περίπου 500 φύλλα χαρτιού τη βδομάδα!

5

Όταν οι γονείς του είδαν την εξέλιξή του και  παρατήρησαν το ιδιαίτερο ταλέντο του, τον πήγαν σε παιδοψυχίατρο για να τους συμβουλεύσει να δώσουν στο ταλέντο του  κάποια κατεύθυνση. Ήταν πάντα ένα γλυκό, χαριτωμένο αγόρι και ο ειδικούς τους καθησύχασε καθώς όλα για το μικρό Dusan ήταν ένα παιχνίδι. Επίσης παρατήρησε ότι τα σχέδια παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο της συναισθηματικής νοημοσύνης.

03.

Τα έργα του Ντούσαν κερδίζoυν σιγά-σιγά δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Έχει προσκληθεί να επισκεφθεί  διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ινδίας. Έχει πάνω από 5.000 φίλους και 7.000 οπαδούς στο Facebook. Και  είναι πάρα πολύ δημοφιλής στο σχολείο!

Δεν θέλει να γίνει ζωγράφος, βιολόγος θέλει να γίνει και να εργάζεται σε ζωολογικό πάρκο για να γνωρίσει όλων των ειδών τα ζώα!

Του το ευχόμαστε!

 

Δείτε εδώ βίντεο με περισσότερες εικόνες!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.