Αρχική Infokids Υγεία Προσοχή! Ακόμα και 4χρονα εθισμένα στα iPads χρήζουν θεραπείας

Προσοχή! Ακόμα και 4χρονα εθισμένα στα iPads χρήζουν θεραπείας

kid-playing-on-tablet

Δυστυχώς, το βλέπουμε συχνά πυκνά και γύρω μας. Σε αυτοκίνητα, σε φιλικά σπίτια, σε χώρους όπου τα παιδιά θα έπρεπε λογικά να παίζουν με άλλα παιδιά, να εκτονώνονται, να ξεδίνουν, αυτά κάθονται απορροφημένα πάνω από την ηλεκτρονική συσκευή και -στην κυριολεξία- χάνουν επαφή με το περιβάλλον. Επειδή όμως αυτέ οι συνήθειες και εμμονές των παιδιών μπορεί εύκολα να περάσουν τα όρια και να γίνουν επικίνδυνες, καλό είναι να θέτουμε περιορισμούς στη χρήση τους - για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας.

Ακόμη και μικρά παιδιά, ηλικίας έως τεσσάρων ετών, είναι δυνατόν να εθιστούν στα smartphones και τα iPads, σε τέτοιον μάλιστα βαθμό, που χρειάζονται βοήθεια.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς, που επιτρέπουν στα μικρά παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις "έξυπνες" συσκευές για πολλές ώρες την ημέρα, για τους κινδύνους αυτής της συνήθειας μακροπρόθεσμα.

Μάλιστα, στη Βρετανία, το μικρότερο "θύμα" αυτού του εθισμού είναι ένα κοριτσάκι, ηλικίας 4 ετών από το South East.

Οι γονείς της μικρής χρειάστηκε να ζητήσουν βοήθεια ειδικού, αφού είχε φτάσει στο σημείο, να δυσανασχετεί και να μην φέρεται φυσιολογικά, όταν της έπαιρναν το iPad από τα χέρια.

"Η μητέρα της με κάλεσε και μου ζήτησε βοήθεια. Μου περιέγραψε τα συμπτώματα και αμέσως κατάλαβα την εμμονή της", είπε ο Dr Richard Graham, που προειδοποιεί και συμβουλεύει τους γονείς, να μην αφήνουν πολλές ώρες τα παιδιά να παίζουν με smartphones και άλλες έξυπνες συσκευές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.