Αρχική InfoDad Προσοχή! Ανακαλούνται καλώδια τροφοδοσίας για laptop Lenovo και Ideapad

Προσοχή! Ανακαλούνται καλώδια τροφοδοσίας για laptop Lenovo και Ideapad

lenovo-laptop-y50-front-1Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίου τροφοδοσίας τύπου LS-15 για notebooks Lenovo και Ideapad, εκτελεί η εταιρεία Lenovo Technology B.V., μέσω του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ανάφλεξης του καλωδίου. Τα επηρεαζόμενα καλώδια τροφοδοσίας διανεμήθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2011 και Ιουνίου 2012.

Στην Ελλάδα η ανάκληση αφορά συνολικά 11.360 τεμάχια. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος. Παγκοσμίως η Lenovo έχει λάβει 16 αναφορές για αστοχία καλωδίων τροφοδοσίας, εκ των οποίων οι 3 είχαν ως συνέπεια βλάβη προσωπικής ιδιοκτησίας. Η Lenovo έχει ήδη προβεί από τις 09/12/2014 σε δημοσίευση σχετικά με την ανάκληση των καλωδίων τροφοδοσίας τύπου LS-15 και δωρεάν αντικατάσταση τους στην ιστοσελίδα: http://support.lenovo.com/hr/hr/powercord2014 Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η εταιρεία Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., εκτελεί διορθωτικά μέτρα σε ηλεκτρικό σίδερο της Russell Hobbs μοντέλο Steamglide Iron 2400w - Model No: 18651-56.

Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει εντοπίσει ότι σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις σίδερα που κατασκευάστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Ιουνίου 2013, μπορεί να ενέχουν κίνδυνο, δυνητικά, να προκαλέσουν επιδερμικό έγκαυμα στο χρήστη του προϊόντος. Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί 1925 τεμάχια. Τα μόνα σίδερα που επηρεάζονται είναι αυτά που έχουν τον ακόλουθο επταψήφιο κωδικό: 18651 - 56. Αν ο καταναλωτής έχει ένα από αυτά τα μοντέλα και θέλει να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο προϊόν θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και να ζητήσει την αντικατάστασή του με ένα άλλο προϊόν της δικής του επιλογής από το κατάστημα. Αν ο καταναλωτής δεν θέλει αντικατάσταση αλλά θέλει επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα που το αγόρασε και αφού επιστρέψει το σίδερο θα του επιστραφεί το ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος, χωρίς την ανάγκη παρουσίασης της απόδειξης.

download

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε. και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο: 210 9410888 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): atsimpa@damkalidis.gr.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.