Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Προσοχή στα ανθυγιεινά κεράσματα στη διατροφή των παιδιών!

Προσοχή στα ανθυγιεινά κεράσματα στη διατροφή των παιδιών!

Τα παιδιά γίνονται πολύ συχνά αποδέκτες διαφόρων κερασμάτων από φίλους, συγγενείς, ή γείτονες. Μάλιστα, τα εν λόγω κεράσματα περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα «λιχουδιές» όπως καραμέλες, γλειφιτζούρια, σοκολάτες και άλλα γλυκά ή αλμυρά σνακ, τα οποία όμως θα πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένη ποσότητα.

Επομένως, αν και η παραπάνω κίνηση προκύπτει σαφώς από καλή πρόθεση και με σκοπό την ευχαρίστηση των παιδιών, στην πραγματικότητα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη διατροφική τους συμπεριφορά ιδιαίτερα όταν γίνεται συστηματικά, αναφέρει η Χριστίνα Κατσαρού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc.

Ειδικότερα, τα διάφορα κεράσματα πέρα από το γεγονός ότι αυξάνουν τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη, παράλληλα οδηγούν το παιδί να μάθει να καταναλώνει ορισμένα τρόφιμα για να μη δυσαρεστήσει αυτόν που του τα προσφέρει, ακόμη κι αν δεν πεινάει εκείνη τη στιγμή. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στην υιοθέτηση «ανθυγιεινών» συμπεριφορών, όπως η παράβλεψη του αισθήματος πείνας και κορεσμού, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει μελλοντικά σε υπερκατανάλωση τροφής.

Συνεπώς, εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα άτομα από το περιβάλλον σας προσφέρουν πολύ συχνά κεράσματα στο παιδί σας, μη διστάσετε να συζητήσετε μαζί τους για το θέμα αυτό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα θέλατε να αποφεύγουν αυτή τη συνήθεια. Ακόμη, μπορείτε να συμβουλέψετε και το ίδιο το παιδί, διευκρινίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο να αποδέχεται κάθε κέρασμα και δείχνοντας με ποιο τρόπο μπορεί να αρνηθεί ευγενικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.