Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Προσπαθείτε για μωρό; Δείτε ποιος μήνας είναι ιδανικός για να συλλάβετε!

Προσπαθείτε για μωρό; Δείτε ποιος μήνας είναι ιδανικός για να συλλάβετε!

4362Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία αυξάνεται και η μέρα μεγαλώνει, είναι η ιδανική εποχή για να ανθίσουν τα ρομαντικά ειδύλλια. Τώρα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή και για όσους θέλουν να αποκτήσουν παιδί, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Chronobiology International, το σπέρμα είναι πιο δραστικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για όσα ζευγάρια προσπαθούν να γίνουν γονείς, καθώς η κινητικότητα του σπέρματος είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών π.χ. της τεστοστερόνης. Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα να συλλάβει παιδί, με την ανδρική υπογονιμότητα να είναι υπεύθυνη για το ήμισυ περίπου των περιπτώσεων.

Για να γονιμοποιήσει ένα ωάριο το σπέρμα πρέπει να κολυμπήσει μέσω του τραχήλου της μήτρας και των σαλπίγγων και η ικανότητά του αυτή είναι γνωστή ως κινητικότητα. Η μειωμένη κινητικότητα του σπέρματος δεν το βοηθάει να "κολυμπήσει" προς το ωάριο, καθιστώντας πιο δύσκολη τη διαδικασία της σύλληψης. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι γόνιμοι όταν κινείται τουλάχιστον το 40% των σπερματοζωαρίων τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι γιατροί συνέλεξαν στοιχεία από 5.188 άνδρες στο Κέντρο Αναπαραγωγικής Ανικανότητας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάρμα στη βόρεια Ιταλία και διαπίστωσαν ότι η κινητικότητα του σπέρματος κορυφώθηκε το καλοκαίρι και ήταν χαμηλότερη κατά τους χειμερινούς μήνες, ακόμη κι αν ο όγκος του σπέρματος ήταν μεγαλύτερος εκείνη την περίοδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter