Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Προστατέψτε τα παιδιά από τους κινδύνους της θάλασσας

Προστατέψτε τα παιδιά από τους κινδύνους της θάλασσας

Swimming-Lessons-For-ChildrenΤο παιχνίδι μέσα ή δίπλα στο νερό είναι η χαρά των παιδιών το καλοκαίρι, αρκεί να γίνεται με ασφάλεια, γεγονός που προϋποθέτει ότι οι γονείς θα βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Σύμφωνα με την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, αρκούν μόνο τρία δευτερόλεπτα για να πνιγεί ένα μικρό παιδί. Επιπλέον, ο πνιγμός αποτελεί το δεύτερο κύριο αίτιο θανάτου παιδιών από ατύχημα, ενώ συνήθως τα παιδιά που πνίγονται είναι ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Σε κάθε παιδί που πνίγεται, εξάλλου, αντιστοιχούν άλλα τέσσερα τα οποία έχουν κινδυνεύσει να πνιγούν με συχνά σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους που μπορεί να καταλήξουν σε σοβαρές ανικανότητες.

Για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού σας τώρα το καλοκαίρι, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία συνιστά να ελέγχετε το δελτίο καιρού πριν πάτε για κολύμπι, να ελέγχετε αν υπάρχουν επικίνδυνοι υδρόβιοι οργανισμοί (λ.χ. τσούχτρες) πριν μπει στη θάλασσα, να του μάθετε να μην κάνει βουτιές σε ρηχά νερά ούτε να κολυμπάει αν νιώθει κουρασμένο, να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όσον αφορά το κολύμπι μετά το φαγητό (αν έχει και έχετε φάει πολύ, μην μπείτε στο νερό) και πάνω απ΄ όλα να είστε συνεχώς δίπλα στο παιδί σας και να το επιτηρείτε.

toddler-swimwear


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.