Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Προστατέψτε τον εαυτό σας και το έμβρυο οδηγώντας με ασφάλεια

Προστατέψτε τον εαυτό σας και το έμβρυο οδηγώντας με ασφάλεια

largestΟι έγκυες γυναίκες επιλέγουν να οδηγούν για πολλούς λόγους. Ειδικότερα για όσες είναι ήδη μανούλες, το αυτοκίνητο αποτελεί τεράστια ευκολία και εξυπηρέτηση. Οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος που να τις εμποδίζει από το να οδηγούν σε καθημερινή βάση. Κανείς δεν πρόκειται λοιπόν να σας απαγορεύσει να οδηγείτε, αρκεί να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες που θα προστατεύσουν και εσάς και το μωρό σας.

Όταν πρόκειται για μακρινά ταξίδια, ίσως χρειαστεί να κάνετε περισσότερες στάσεις για να πάτε τουαλέτα, να κάνετε μια μικρή βόλτα για να ξεπιαστείτε ή να ανακουφιστείτε από πιθανούς πόνους στην πλάτη. Πέρα λοιπόν από τα συνήθη αυτά συμπτώματα, η οδήγηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ωστόσο, καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται θα είναι όλο και πιο δύσκολο για σας να εισέλθετε και να εξέλθετε από το αυτοκίνητο. Οι περισσότερες γυναίκες σταματούν την οδήγηση περίπου στις 30 εβδομάδες της κύησης, αφήνοντας τον σύντροφό τους να αναλάβει το ρόλο του οδηγού.

Η κατάσταση της εγκυμοσύνης δεν σας απαλλάσσει από τη χρήση της ζώνης ασφαλείας είτε ως οδηγός είτε ως επιβάτης, ακόμα κι αν κάθεστε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η ζώνη ασφαλείας προστατεύει εσάς και το αγέννητο μωρό σας από πιθανό τραυματισμό σε περίπτωση σύγκρουσης του αυτοκινήτου.

seat-belt-for-pregnant-womenΕίναι απαραίτητο για την ασφάλεια του μωρού και τη δική σας να φοράτε σωστά τη ζώνη ασφαλείας. Το οριζόντιο τμήμα της ζώνης πρέπει να τοποθετείται χαμηλά στο σημείο της λεκάνης. Έτσι, σε περίπτωση σύγκρουσης το μωρό θα μείνει ασφαλές στην κοιλιά, αφού όλη η πίεση ασκείται πια στους γοφούς της μαμάς. Όσον αφορά το διαγώνιο τμήμα της ζώνης, πρέπει να τοποθετείται από την πλευρά της μήτρας και μεταξύ των μαστών. Για πρόσθετη ασφάλεια, μπορείτε να αγοράσετε μια ζώνη ασφαλείας κατάλληλη για έγκυες οδηγούς.

Πολλές μέλλουσες μαμάδες ανησυχούν αδικαιολόγητα για πιθανούς τραυματισμούς του εμβρύου που σχετίζονται με τους αερόσακους του αυτοκινήτου. Οι πιθανές βλάβες των εμβρύων μέσα στη μήτρα προκαλούνται είτε επειδή οι μητέρες κάθονται πολύ κοντά στο τιμόνι όταν οδηγούν, είτε επειδή φορούν με λανθασμένο τρόπο τη ζώνη ασφαλείας. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι αερόσακοι είναι ασφαλείς και προστατεύουν τις έγκυες από τραυματισμό στο κεφάλι.

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι εξοπλισμένο με αερόσακους, θα πρέπει να μετακινήσετε το κάθισμα προς τα πίσω και να ρυθμίσετε την πλάτη του, έτσι ώστε να έχετε αρκετή απόσταση από το τιμόνι. Καθώς μεγαλώνει η κοιλιά σας θα πρέπει να προσαρμόζετε τη θέση σας όλο πιο μακριά από αυτό. Ποτέ μην απενεργοποιήσετε τους αερόσακους μόνο και μόνο επειδή είστε έγκυος. Οι αερόσακοι δεν πρέπει να θεωρηθούν ως εναλλακτική λύση για τις ζώνες ασφαλείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.