Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Προστατέψτε τoυς εφήβους από τον διαδικτυακό τζόγο

Προστατέψτε τoυς εφήβους από τον διαδικτυακό τζόγο

704085-931039_20051214_001Την ανάγκη περιορισμού της έκθεσης των παιδιών στον διαδικτυακό τζόγο και την θωράκισή τους απέναντι σε διαδικτυακά παιχνίδια τονίζουν σε ερώτησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάνης και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Με αφορμή πανευρωπαϊκή έρευνα που δείχνει ότι σημαντικό ποσοστό Ελληνόπουλων παίζει συστηματικά τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή σε δραστηριότητες αυτού του είδους δύναται να οδηγήσει σε συμπεριφορά εξάρτησης, οι δύο Ευρωβουλευτές κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Θεόδωρος Ζαγοράκης ζητούν από την Επιτροπή να αναλάβει δράση με στόχο να περιοριστεί η έκθεση εφήβων και παιδιών στον διαδικτυακό τζόγο καθώς και σε παιχνίδια προσομοίωσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

"Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα της EUNET-ADB, το 7,9% των Ελληνόπουλων μεταξύ 14-17 ετών παίζει συστηματικά τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ επτά χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου που εξετάστηκαν. Η ίδια έρευνα μάλιστα έδειξε ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικτυακές δραστηριότητες όπως είναι ο διαδικτυακός τζόγος μπορεί να οδηγήσει σε τριπλάσια πιθανότητα εμφάνισης συμπεριφορών εξάρτησης. Επιπλέον η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα σχετίζεται με συμπεριφορές εξάρτησης. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές φορές ο εθισμός στον διαδικτυακό τζόγο ξεκινάει μέσα από παιχνίδια προσομοίωσης στο facebook όπου ο νέος''ποντάρει'' ψηφιακά ψεύτικα χρήματα ανέξοδα. Δυστυχώς το επόμενο βήμα για αρκετά από αυτά τα παιδιά είναι η εξάρτηση και η παράλληλη απώλεια χρημάτων μέσα από τα τυχερά παιχνίδια.

Δεδομένου ότι:

1. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία και η Ισπανία και

2. Η εξάρτηση στον διαδικτυακό τζόγο συνδέεται με αυτή των κοινωνικών δικτύων και παιχνιδιών

Ερωτάται η Επιτροπή:

Α. Τι μέτρα θα λάβει για τον περιορισμό της έκθεσης των παιδιών στον διαδικτυακό τζόγο;

Β. Θεωρεί πως πρέπει να ισχύσουν οι ίδιοι περιορισμοί για την πρόσβαση των παιδιών στον διαδικτυακό τζόγο, ακόμα και αν πρόκειται για παιχνίδια προσομοίωσης;"

Θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης από τον τζόγο

Χρόνια Πολλά Facebook! Καιρός να υπερασπιστούμε τα παιδιά, γιατί αν γλιτώσουν, υπάρχει ελπίδα..


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.