Αρχική InfoMommy Νέα Πρόστιμο στους γονείς που καθυστερούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο!

Πρόστιμο στους γονείς που καθυστερούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο!

Mom-walking-daughter-to-schoolΜε πρόστιμο που θα αγγίζει τις 60 λίρες Αγγλίας (περίπου 83 ευρώ) θα έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς των μαθητών που καθυστερούν να φτάσουν στην ώρα τους στο σχολείο. Μάλιστα, η ποινή θα διπλασιάζεται εάν το πρόστιμο δεν καταβάλλεται εντός 21 ημερών, ενώ οι γονείς που αρνούνται να πληρώσουν είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Ένα ειδικό σώμα θα πραγματοποιεί "περιπολίες" έξω από τα σχολεία, προκειμένου να ρωτά τους αργοπορημένους γονείς σχετικά με το λόγο της καθυστέρησης των παιδιών τους. Όμως, μια ομάδα γονέων επέκρινε αυτή την κίνηση, υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο τιμωρεί έμμεσα τα παιδιά και όχι τους γονείς, αφού για ορισμένες οικογένειες τα χρήματα που θα πρέπει να καταβληθούν είναι πολύ σημαντικά για τον βιοπορισμό τους, με αποτέλεσμα να είναι τελικά τα παιδιά αυτά τα οποία χάνουν.

Περίπου 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Hampshire της Αγγλίας έχουν προειδοποιήσει τους γονείς ότι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο σε περίπτωση που τα παιδιά τους καθυστερούν να φτάσουν στο σχολείο περισσότερες από δέκα φορές κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου. Βάσιμοι λόγοι για τυχόν καθυστέρηση θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επίσκεψη στον παιδίατρο ή τον οδοντίατρο, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ιθύνοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κρίση τους όπου το θεωρούν απαραίτητο.

Σε ορισμένα σχολεία στο Essex εφαρμόζεται ήδη δοκιμαστικά το συγκεκριμένο μέτρο της Κυβέρνησης: "Δεν θέλουμε να τιμωρούμε με αυτό τον τρόπο τους γονείς, αλλά θέλουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο στην ώρα τους και θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχουμε περισσότερες επιλογές", αναφέρει η σύμβουλος για την εκπαίδευση των παιδιών στο Essex.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.