Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Ημέρες Θάλασσας, Γιορτάζει ο Πειραιάς!

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο: Ημέρες Θάλασσας, Γιορτάζει ο Πειραιάς!

EMD-Piraeus-2015-logo

Ένα ενδιαφέρον διήμερο σας περιμένει, εάν παραμείνετε στις γειτονιές της πρωτεύουσας!

Τι έχει ετοιμάσει ο δήμος Πειραιά για σας;

  • Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 14:00 ξεναγήσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
  • Στην εξερεύνηση του μυστικού κόσμου του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος θα μυήσει το κοινό, η ξενάγηση που διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, στο ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ, το Σάββατο 30 Μαΐου και την Κυριακή 31 Μαΐου, στον Μώλο Κράκαρη της Ακτής Βασιλειάδη.
  • Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος λειτουργεί το Σάββατο 30 Μαΐου & την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 με διευρυμένο ωράριο και παρουσιάζει συνολικά 4 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θεματικές που διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.
  • Έλα με τη βάρκα σου! Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου για πρώτη φορά το Πασαλιμάνι είναι ανοιχτό για όλα τα πλεούμενα και επιτρέπει να αγκυροβοληθούν στον παραλιακό χώρο των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού, στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

 

  • Συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, από την Τετάρτη 20 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά.
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, διοργανώνεται Διαγωνισμός Βιτρίνας Καταστημάτων από τις 20 έως τις 30 Μαΐου. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου το Σάββατο 30/5 και ώρα 20.00.
  • ΓΕΥΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΑΑ. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή καμπάνια Love Your Local, η Ιχθυόσκαλα Πειραιά ανοίγει τις πύλες της στο κοινό φιλοξενώντας πλήθος δράσεων.
  • 30 και 31 Μαΐου, από τις 9:00 έως και τις 21:00 το κτίριο του Ομίλου Ερετών είναι ανοικτό για επίσκεψη και ξενάγηση, κατά την οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν τους νεόσοικους, κατασκευασμένους σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχαιότητας.
  • Ο Όμιλος Ερετών διοργανώνει διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις 30 και 31 Μαΐου, ανοίγοντας για το κοινό το διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται, ενώ την Κυριακή 31 Μαΐου με πρωτοβουλία του Ομίλου Ερετών θα διεξαχθούν αγώνες κωπηλασίας με ανοικτή συμμετοχή σωματείων, στον όρμο του Λουβιάρη.
  • Το αθλητικό τμήμα του συλλόγου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» με αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες μπάσκετ που θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της πλαζ Φρεαττύδας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.