Αρχική InfoDad Πρώτη φορά μπαμπάς - Πώς θα τον βοηθήσετε;

Πρώτη φορά μπαμπάς - Πώς θα τον βοηθήσετε;

father-and-baby-girl-1536x1024-131024-ts-175734343Γράφει η Όλγα Γαβριήλ, Ψυχοθεραπεύτρια - MSc in Psychological Studies, από την επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί

Το μοίρασμα της φροντίδας ενός μωρού είναι εξίσου σημαντική διαδικασία και για τους γονείς, αλλά και για το ίδιο το παιδί. Είναι σημαντικό ο ένας να συμπληρώνει και να βοηθά τον άλλον, σε όλες τις ανάγκες που μπορεί να διαμορφώνει ένα βρέφος, στο τάισμα, στην προετοιμασία για το μπάνιο του, στην αλλαγή της πάνας, στο να ηρεμήσει το μωρό όταν κλαίει, να το νανουρίσει για να κοιμηθεί...

Όμως, η συνεργασία και η συνύπαρξη των δύο γονέων δεν σταματά εδώ! Είναι απλή, αλλά μπορεί να παρουσιάσει πολλές πτυχές όπως είναι η συντροφικότητα, η κατανόηση στην κούραση, η καθαριότητα του σπιτιού, η αναπλήρωση στα αναγκαία είδη καθαριότητας και φροντίδας του μωρού, η προετοιμασία του καθημερινού φαγητού, η λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας και η πραγματοποίηση τους, η χαλάρωση στο τέλος της κάθε μέρας.

Για τον πατέρα η εγκυμοσύνη και η πατρότητα, καμιά φορά μπορεί να προκαλέσουν φόβους και ανησυχία για ανατροπή της οικονομικής ασφάλειας της οικογένειας. Εντούτοις, είναι για όλους σχεδόν τους πατέρες πηγή υπερηφάνειας, διότι η εγκυμοσύνη της συζύγου τους αποτελεί ένδειξη της αρρενωπότητας τους και της σεξουαλικής τους επάρκειας και καταλληλότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.