Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η μεταφορά των μαθητών

Πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής η μεταφορά των μαθητών

bus-kids (1)Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών συζητήθηκε στο πλαίσιο της 27ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση.

Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννη Σγουρός, τόνισε σχετικά: «Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί για εμάς θέμα πρώτης προτεραιότητας και είναι αδιανόητο να μην έχει δώσει η Κεντρική Διοίκηση μια οριστική λύση. Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκη, θέσαμε εγκαίρως το θέμα και συμφώνησε να δοθεί η απαραίτητη παράταση των συμβάσεων, την οποία αναμένουμε από το Υπουργείο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, ως ΕΝΠΕ έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε άμεσα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα για το ίδιο θέμα.

Πέρσι η μεταφορά των μαθητών στοίχισε 25 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ φέτος το ποσό αυτό υπολογίζουμε ότι θα ανέλθει στα 47 εκατομμύρια Ευρώ αφού με τη νέα ΚΥΑ μπαίνει και η διαδημοτική μεταφορά των μαθητών . Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα 4,5 εκατομμύρια Ευρώ που χρωστά από πέρσι το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Αττικής.

Ζητάμε να μας δοθούν τα χρήματα στο σύνολό τους για τη μεταφορά των παιδιών. Όπου μπορούμε θα κάνουμε οικονομία, όχι όμως εις βάρος της ασφάλειας των μαθητών και του οικογενειακού προϋπολογισμού που πιέζεται όλο και πιο πολύ και δεν αντέχει να επιβαρυνθεί άλλο.

Υπενθυμίζω ότι πέρσι η Περιφέρεια Αττικής, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, διέθεσε 3 εκατομμύρια Ευρώ από δικούς της πόρους, ώστε να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των μαθητών και να μην υπάρξουν ακυρώσεις.

Πρέπει επιτέλους να δώσει η Κεντρική Διοίκηση μια οριστική λύση. Δεν μπορεί με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι οικογένειές τους να είναι όμηροι της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας».

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι κατέθεσαν και σχετικό υπόμνημα. Στο υπόμνημά τους έθεσαν σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής όλα τα δρομολόγια που ήδη υπάρχουν χωρίς καμία κατάργηση και να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών, όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια. Τέλος, με δήλωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, στηρίζει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, τα οποία θεωρεί δίκαια και λογικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.