Αρχική Νέα Πρόβλεψη του καιρού - Χιόνια και τσουχτερό κρύο

Πρόβλεψη του καιρού - Χιόνια και τσουχτερό κρύο

1_Snow_Tunnel

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του πολύ ισχυρούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, μέχρι και την πρωτοχρονιά! Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις 2 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα
Για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου παραμονή πρωτοχρονιάς, αλλά και την πρώτη μέρα του νέου έτους:
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις βόριοι άνεμοι στο Αγαίο, χιονοπτώσεις στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας, της κεντρικής Ελλάδας της Στερεάς Ελλάδας και στον κορμό της κεντρικής Πελοπονήσσου. Χιονόνερο και βροχή θα επικρατήσουν στις παραθαλάσιες περιοχές της Πελοπονήσσου και της Αττικής. Βόριοι άνεμοι θα επικρατούν σε όλη την χώρα που θα είναι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις στην Ανατολική χώρα και στο Αιγαιο. Στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη το σκηνικό θα είναι κάπως διαφορετικό, αφού θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες όμως οι άνεμοι θα είναι νότιοι και η θερμοκρασία δεν θα πέσει χαμηλά.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι της παραμονής πρωτοχρονιάς ενώ νέα έξαρση θα έχουμε τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς. Στην συνέχεια μέσα στην ημέρα τα οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην ανατολική χώρα από τον βόλο και νοτιότερα με πολύ έντονα φαινόμενα στην Εύβοια.
Αντίθετα στην Δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι το κρύο χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.
Ετσι στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το 0 και θα σημειωθεί ολικός παγετός

Στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς. Οι χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και στα Βόρεια προάστια απο υψόμετρο περίπου 300μ και άνω θα συνεχιστούν. Πρόσκαιρη νιφαδόπτωση είναι πιθανόν να έχουμε στις παρυφές της Αθήνας ωστόσο δεν δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου
Θα έχουμε βελτίωση του καιρού απο πλευράς φαινομένων θα είναι όμως μια ακόμη κρύα μέρα.
Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 1-2 βαθμούς και λόγω του ήλιου σε αρκετές περιοχές θα έχουμε το μεσημέρι, αλλά το ξημέρωμα λόγω της ξαστεριάς σε πολλές περιοχές της χώρας θα σημειώθεί ισχυρός παγετός( ακόμη και -12 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της βορειας Ελλάδας)

Σάββατο 3 Ιανουαρίου
Αισθητή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στην χώρα κυρίως μετά το μεσημέρι, αλλά το πρωί και πάλι η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και θα πέσει κάτω απο το 0 σε αρκετές περιοχές.
Η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 11 βαθμούς στην Αθήνα και τους 9 στην θεσσαλονίκη.
Γενικά δεν θα έχουμε βροχές η χιονοπτώσεις στην χώρα.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου
Νέα μικρή άνοδο θα έχουμε στην θερμοκρασία στην χώρα. Ετσι η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους13βαθμούς
και τους 10-11 στην θεσσαλονίκη. Δεν θα έχουμε ιδιαίτερα φαινόμενα στην χώρα

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Πηγή: www.meteoguru.com/el


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.