Αρχική InfoSchool Λύκειο Πρόβλημα με τη διατύπωση στα Μαθηματικά των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ

Πρόβλημα με τη διατύπωση στα Μαθηματικά των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ

CACHE_650X650_1_34289Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων να συνεχίζονται κανονικά σήμερα, ζήτημα έχει προκύψει με το μάθημα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής Γενικής Παιδείας στο οποίο εξετάστηκαν χθες οι 500 περίπου υποψήφιοι των εσπερινών Λυκείων και των ΕΠΑΛ.

Η Μαθηματική Εταιρεία, με ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διατύπωση του ερωτήματος Δ3 ήταν λάθος και πως τα δεδομένα δεν ισχύουν και ζητά από το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τη βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων.

Κατά τη Μαθηματική Εταιρεία το λάθος εντοπίζεται στην υπόθεση του ερωτήματος, στο οποίο αντιστοιχούν 8 μονάδες και το οποίο είχε ως εξής:

"Αν 0 < α < β < γ < 1 με α2+β2+γ2=6, τότε να βρείτε το εύρος R και τη μέση τιμή των τιμών f(α), f(β), f(γ), f(1), f′(0), όπου f(x) = x2 + 4"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων σημειώνει ότι στο θέμα Δ3 "δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος" και ανακοινώνει ότι με οδηγία προς τα Βαθμολογικά Κέντρα "θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων".

Η Μαθηματική Εταιρεία, πάντως, επισημαίνει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας, δεδομένου ότι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων των Μαθηματικών ήταν μεγαλύτερος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.