Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του ταΐσματος

Προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του ταΐσματος

breastfeedingΜία από τις βασικότερες διαδικασίες με την οποία έρχονται αντιμέτωπες όλες οι μανούλες, αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού τους, είναι το τάισμα του νεογέννητου και τα προβλήματα που το συνοδεύουν.

Η Τζο Φροστ, από τις κορυφαίες ειδικούς στη φροντίδα των μωρών και των παιδιών, έρχεται να σας καθησυχάσει δίνοντας χρήσιμες συμβουλές πάνω στο θέμα, μέσα από το βιβλίο της «Νταντά 2: Φροντίστε το μωρό σας με αυτοπεποίθηση».

Πώς να λύσετε τα προβλήματα του ταΐσματος:

  • Τα μωρά έχουν λόξιγκα ακόμα και μέσα στη μήτρα. Ενδεχομένως να παρατηρήσετε ότι εάν κατά το τάισμα πεινούν πολύ ή είναι αναστατωμένα τότε ο λόξιγκας γίνεται ακόμα πιο έντονος. Εάν αρχίσει να έχει λόξιγκα ενώ το ταΐζετε, απομακρύνετε τη ρώγα σας, βοηθήστε το να ρευτεί και περιμένετε να περάσει.
  • Εάν αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, φυσήξτε το ελαφρά στο πρόσωπο για να ξυπνήσει, ειδικά εάν είναι πρόωρο ή δεν τρώει καλά και θέλετε να λάβει αρκετή τροφή. Εάν κάνει ζέστη, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε επάνω του ένα νοτισμένο ύφασμα.
  • Επειδή τα μωρά έχουν την τάση να βγάζουν λίγη από την τροφή τους μετά το τάισμα, μπορεί να τρομάξετε λιγάκι την πρώτη φορά, ειδικά εάν βγάλει μεγάλη ποσότητα. Είναι όμως φυσιολογικό –ο μυς του οισοφάγου δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως. Συνήθως το κάνουν επειδή είτε έφαγαν περισσότερο από αυτό που έπρεπε είτε επειδή κατάπιαν πολύ αέρα.
  • Εάν γενικά βγάζει πολύ φαγητό, θα σας συμβούλευα να ταΐζετε το μωράκι σας πριν πεινάσει πολύ. Να το βάζετε να ρευτεί πιο συχνά, να το ταΐζετε σε ένα ήσυχο και ήρεμο μέρος, να έχετε μια καθαρή λαβέτα στον ώμο σας ώστε να το σκουπίζετε και να φοράτε ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν. Μετά το τέλος του ταΐσματος, να το κρατάτε σε όρθια θέση και να το βάζετε να κοιμηθεί σε ένα βρεφικό καθισματάκι. Εάν το ταΐζετε με το μπιμπερό, βεβαιωθείτε ότι η τρύπα δεν είναι ούτε πολύ μικρή (πολύς αέρας) ούτε πολύ μεγάλη (πολύ γάλα). Θα χρειαστείτε ένα μπιμπερό με μία ρώγα που να έχει μία τρύπα και σχετικά αργή ροή, ώστε να ρουφάει μικρές και συχνές ποσότητες. Κάντε το ίδιο και με τα πρόωρα μωρά.
  • Μην ανησυχείτε πάρα πολύ εάν το μωράκι σας βγάζει λίγο από το γάλα του, εκτός κι αν είναι άτονο, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, δεν παίρνει αρκετό βάρος, κάνει ρουκετοειδή εμετό ή εάν αυτό που βγάζει έχει πράσινο χρώμα (χολή) ή περιέχει αίμα. Εάν παρατηρήσετε ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, συμβουλευτείτε αμέσως ένα γιατρό καθώς ενδέχεται να υποφέρει από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση –τα μωρά εξαντλούνται κατά τη διάρκεια του ταΐσματος και δεν θρέφονται σωστά.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μπιμπερό, να θυμάστε ότι το μωρό θέλει το γάλα του σε διαφορετική θερμοκρασία. Πειραματιστείτε για να ανακαλύψετε τι αρέσει στο δικό σας μωράκι.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.