Ψαροκροκέτες της Νταϊάνα Κόχυλα

1504997_728125730532636_703917760_nΗ αγαπημένη μαμά και σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, μας εκμυστηρεύεται τη δική της συνταγή για νόστιμες και θρεπτικές ψαροκροκέτες. Ένας έξυπνος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά τα ψάρια!

Υλικά
για περίπου 20 ψαροκροκέτες

10 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο τμήμα τους, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ψάρι σε κομματάκια –μπακαλιάρος, πέρκα ή άλλο–, ξεκοκαλισμένο σχολαστικά
4 του φλιτζανιού φρέσκος αγριομάραθος, ψιλοκομμένος, φύλλα μάραθου ή άνηθος
4 του φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κοφτές κουταλιές κύμινο
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
2 αυγά
αλεύρι
ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια στο μίξερ. Προσθέτετε το ψάρι και τα βότανα και τα χτυπάτε όλα μαζί για να αναμειχθούν. Προσθέτετε το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάτε. Ρίχνετε τα αυγά και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και πυκνόρρευστο. Το μεταφέρετε σε μπολ και το φυλάτε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει λίγο.

Βάζετε ένα φλιτζάνι αλεύρι σε πιάτο ή λαδόκολλα. Βγάζετε το μείγμα ψαριού από το ψυγείο. Παίρνετε 1 γεμάτη κουταλιά και φτιάχνετε ένα μπαλάκι 5 εκ. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να κάψει, αλλά να μην καπνίσει. Βάζετε 4-5 μπουρεκάκια στο τηγάνι. Τα αναποδογυρίζετε με σπάτουλα για να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Αφαιρείτε το καμένο αλεύρι από το τηγάνι και ρίχνετε τα υπόλοιπα μπουρεκάκια.