Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Χορός VS Kick Boxing. Τι να διαλέξω;

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Χορός VS Kick Boxing. Τι να διαλέξω;

Η νέα χρονιά είναι εδώ και όπως κάθε αρχή νέας χρονιάς βάζω και γω στόχους για το τι θα κάνω. Θα κρατάω το σπίτι καθαρό, θα είμαι πιο συνεπής, δε θα τρώω σοκολάτες και θα ξεκινήσω γυμναστική!

Τώρα για να είμαι ειλικρινής για τους τρεις πρώτους δεν παίρνω όρκο, για τον τελευταίο, όμως, θα βάλω τα δυνατά μου! Όχι μόνο γιατί θέλω να βγω στις παραλίες κορμάρα, που λένε, αλλά και για την υγεία μου! Το σώμα μου έχει αρχίσει να αλλάζει κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου!

Έβαλα, λοιπόν, κάτω τις ανάγκες μου και σκέφτηκα. Το γυμναστήριο θα το βαρεθώ. Είναι σίγουρο. Εγώ θέλω κάτι να με βοηθάει ψυχικά και σωματικά. Να ξεδίνω και να γυμνάζομαι. Να ξεσπάω τα νεύρα μου και την έντασή μου και να διασκεδάζω. Γιατί να τα ακούν στο σπίτι; Δε μου φταίνε και σε κάτι, σωστά; Με βάση αυτά κατέληξα σε δύο επιλογές: Το χορό και το kickboxing! Το πρώτο το διάλεξα γιατί πάντα ήθελα να ασχοληθώ και το δεύτερο γιατί τώρα τελευταία ακούγεται πάρα πολύ, γιατί να μην το δοκιμάσω;

Dance lesson

IMG_0498

Κοντά στο γραφείο, άνοιξε πρόσφατα μια σχολή χορού και είπα να ρίξω μια ματιά! Έκλεισα ραντεβού και ξεκίνησα. Ευτυχώς είναι πολύ κοντά στο κέντρο και σε συγκοινωνίες και βολεύει! Πριν ανέβω τα σκαλιά για να φτάσω στην είσοδο της σχολής είχα τις αμφιβολίες μου. Όχι μόνο γιατί δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, αλλά γιατί το όνομα της σχολής μου δημιουργούσε άγχος. "Panas dance studio". Περίμενα να δω ανθρώπους σνομπ! Με ύφος και καθόλου εξυπηρετικούς! Φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν με υποδέχτηκαν χαμογελαστοί, ευγενικοί και προσγειωμένοι!

"'Έκφραση είναι. Συναίσθημα, τέχνη". Αυτό είναι ο χορός για τον Θοδωρή Πανά, ιδιοκτήτη της σχολής!

"Τι θα μου προσφέρει", ρωτάω. "Τα πάντα", απαντά με σιγουριά! "Είναι η καλύτερη γυμναστική. Ευεξία χαλάρωση, διασκέδαση"!

PC140067νες

Πήρα μέρος σε ένα μάθημα αρχαρίων με τίτλο "Express your self". Βέβαια, μέσα σε δυο μήνες τα κορίτσια που συμμετείχαν είχαν γίνει... επαγγελματίες!

PC140068νες

Ναι, δεν μπορούσα να ακολουθήσω! Κι όμως, μετά το μάθημα ένιωθα ακριβώς αυτό! Ότι είχα "expressed myself"!

PC140053νες

"Στη σχολή μας δεν μας νοιάζουν μόνο οι επαγγελματίες", μου λέει ο Θοδωρής! "Θέλουμε, φυσικά, να πετύχουμε, αλλά μας νοιάζει περισσότερο να έρχεστε και να το χαίρεστε. Να αγαπήσετε τον χορό!".

Ενθουσιασμένη ήμουν όταν έφυγα από το γραφείο του! Καθώς έβγαινα είδα από μια αίθουσα χορού να βγαίνουν πιτσιρίκια! Αγόρια, κορίτσια! Κοιτάζω απορημένη τον Θοδωρή "Ναι", λέει γελώντας. "Οι μαθητές μας είναι από 3 μέχρι 93 και βάλε!"

Αnd the Kick Boxing workout

12003855_1674303436140653_8735507219738512104_n

Στον αντίποδα όταν μπήκα στην σχολή KnockOut Fight Αrena ένιωσα την ένταση! "Το kickboxing είναι γυμναστική για όλο το σώμα", μου λέει η Έλενα Πλατανά η οποία διδάσκει στη σχολή από το 2013 οπότε και άνοιξε!

Μπορεί ο καθένας να το κάνει. Δεν παίζουν ρόλο τα κιλά ή ηλικία, η προπόνηση προσαρμόζεται στις αντίστοιχες ανάγκες! Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το δοκιμαστικό. Αυτή τη φορά όχι σε τμήμα, αλλά μόνη μου! (Μη γίνω πάλι ρεζίλι)!

DSC_0344νες

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.