Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο «Ψηφίδες + Φαντασία = Δημιουργία» στα θερινά εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

«Ψηφίδες + Φαντασία = Δημιουργία» στα θερινά εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

ΡΩΜΑΙΚΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ. ΕΑΜΤο καλοκαίρι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγει τις πύλες του για τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, προσκαλώντας τα στα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα με αφορμή την Περιοδική Έκθεση Ψηφιδωτών Έργων της εικαστικού Δάφνης Αγγελίδου στο αίθριο του Μουσείου (13.5 – 31.8.2013).

SONY DSCΤα παιδιά που θα συμμετάσχουν στη δράση με κεντρικό της σύνθημα «Ψηφίδες + Φαντασία = Δημιουργία» θα εξοικειωθούν με την τέχνη του αρχαίου ψηφιδωτού, θα μάθουν τον τρόπο κατασκευής του και τη χρήση του αλλά και θα συλλέξουν πληροφορίες για τα διακοσμητικά του θέματα. Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού θα χρησιμοποιηθούν: εποπτικό υλικό, αντίγραφα ψηφιδωτών έργων, πολύχρωμες μαρμάρινες, γυάλινες, μεταλλικές ψηφίδες, που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και video. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φύλλου εργασίας τα παιδιά θα παρατηρήσουν και θα συγκρίνουν το αρχαίο με τα σύγχρονα ψηφιδωτά έργα. Θα ακολουθήσει εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες με τη σύνθεση ενός ολοκληρωμένου ψηφιδωτού έργου. Στο τέλος του προγράμματος θα πάρουν μαζί τους το ψηφιδωτό έργο που δημιούργησαν.
studio-artes-lessons-children
Θα διεξαχθούν 10 προγράμματα από 18 Ιουνίου έως και 10 Ιουλίου.

Μέγιστος αριθμός 12 παιδιά ανά πρόγραμμα.

Διάρκεια προγραμμάτων: 2 ώρες
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 π.μ.-13:00 μ.μ.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Έναρξη δηλώσεων: 3 Ιουνίου

Υπεύθυνη Προγραμμάτων : Μαρία Σελέκου, Αρχαιολόγος
Tηλ. Επικοινωνίας: 2132144813, 2132144814 και 2132144837.
Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή
9:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,
Πατησίων 44, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.