Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ψυχολογία: Ο δικός μου ο δρόμος και ο δικός σου, είναι ο ίδιος δρόμος!

Ψυχολογία: Ο δικός μου ο δρόμος και ο δικός σου, είναι ο ίδιος δρόμος!

10458839_717300525033567_3709704376523611676_n

Κάθε χρονιά τέτοιες μέρες, βάζουμε στόχους…

Κάνουμε λίστες, τι πρέπει, τι δεν πρέπει… Οραματιζόμαστε το μέλλον και προσδιορίζουμε τις ενέργειες μας. Άλλοι κάνουν τον απολογισμό τους και άλλοι όχι. Κάποιοι τραβούν τον ίδιο δρόμο, και κάποιοι χαράζουν νέο.

Ας πάρουμε μια ανάσα, υπάρχει και το τώρα!

Κάντε ένα διάλλειμα χαράς! Μέσα από τα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, άλλοι μάθαμε, άλλοι πάθαμε, άλλοι και τα δυο. Γύρω ο κόσμος είναι δύσπιστος, και γελά δύσκολα. Πόσο εύκολο είναι να τους μεταφέρουμε μια αισιόδοξη νότα, να τους κάνουμε να χαμογελάσουν ξανά, όταν η πίστη τους στο αύριο έχει κλονισθεί;

Ας βρούμε πρώτα τα δικά μας ζύγια!

Πώς να βοηθήσεις, πώς να οραματιστείς, πώς να νιώσεις, όταν ξεχνάς τις στιγμές εκείνες που το κέφι για ζωή και δημιουργία σε έφερνε ένα βήμα πιο πέρα; Τότε που ο φόβος δεν κυριαρχούσε στην καρδιά, τότε που άπλωνες το χέρι και έβρισκες πάντα κάποιον να ακουμπήσεις… τότε που αυτό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία ήταν να κάνεις σχέδια χωρίς μια δραχμή στην τσέπη.

Μόνο έτσι μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους!

Με το παράδειγμά σου, με την πίστη σου ότι τα πράγματα τα ορίζουμε εμείς, με τη βεβαιότητα ότι την εσωτερική μας πραγματικότητα δεν μπορεί κανείς να την λαβώσει.

Και εάν είναι να πιστέψουν στα θαύματα, ας πιστέψουν στα θαύματα που κάνουμε εμείς…

Και εάν είναι να χαράξουν δρόμους, ας περάσουν από το δρόμο της καρδιάς. Οι δρόμοι είναι παντού ίδιοι!

Και εάν είναι να δωρίσουν κάτι, ας καλλιεργήσουν περίσσεμα αγάπης!

Καλή χρονιά σε όλους!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.