Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ψυχολογία: Τέρμα οι ευχές! Νεράιδες δεν υπάρχουν, θα μείνετε ένα ξύλινο αγόρι;

Ψυχολογία: Τέρμα οι ευχές! Νεράιδες δεν υπάρχουν, θα μείνετε ένα ξύλινο αγόρι;

1Τι όμορφες που είναι οι νεράιδες!

 Και τι όμορφη σκέψη είναι, πως όλοι έχουμε από μια! Κάθε φορά που θυμάμαι την ιστορία του Πινόκιο, με συγκινεί το πόσο πολύ θέλει να γίνει πραγματικό αγόρι… και καμμιά φορά ίσως να πέφτει ένα δάκρυ όταν θυμάμαι τη στεναχώρια του για τα όνειρα που δεν βγαίνουν αληθινά. Όλοι μας κάνουμε όνειρα και ευχές στα αστέρια όμως στην εποχή μας, πόσο εύκολο είναι ένα ξύλινο αγόρι να γίνει αληθινό με μια ευχή; Ένα όνειρο, μια επιθυμία που κάτι σημαίνει για εμάς, χρειάζεται πολλά περισσότερα από το κούνημα ενός μαγικού ραβδιού!

Κι επειδή μάλλον οι νεράιδες μας τελείωσαν, τι θα λέγατε να πάρουμε το ρόλο τους;

Να φτιάξουμε τη δική μας νεράιδα. Να είναι σοφή και με κατανόηση. Να ξέρει τι θέλει. Να μη χρειάζεται μαγικό ραβδί, αλλά όνειρα και αποφασιστικότητα. Να ανακαλύψουμε το όνειρό μας.

Ποιο είναι το όνειρό σας; Καθένας από μας έχει μια ιδιοφυία μέσα του! Έχουμε ένα όραμα, ένα αρχικό όραμα, από τη στιγμή της γέννησής μας. Ζώντας μέσα σε οργανωμένες κοινωνίες, ο πολιτισμός μας τείνει να μας αποθαρρύνει από την εκδήλωσή του. Όμως αυτό υπάρχει, είναι εκεί. Περιμένοντας κάποια στιγμή να εκδηλωθεί. Αυτά είναι τα δώρα μας, τα δώρα που μας προίκισε η καλή μας νεράιδα!

H  Barbara Sher Είναι μια σύγχρονη νεράιδα, αλλά με πολύ διαφορετικά και ξεκάθαρη ματιά για τα πράγματα. Ξεκίνησε από μια χωρισμένη μητέρα που ζούσε με τη βοήθεια της Κοινωνικής Πρόνοιας, και σιγά σιγά κατάφερε να γίνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Μια που η ίδια κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της και να ζήσει το όνειρό της, άρχισε να οργανώνει σεμινάρια προσανατολισμού ζωής!

Πιστεύει ότι οι άνθρωποι, θέλουν ένα καλό λόγο για να σηκώνονται από το κρεββάτι το πρωί, και πρέπει να τον ανακαλύψουν μόνοι τους. Άλλωστε τα όνειρά τους, τα κουβαλούν. Δεν χρειάζονται μακροχρόνιες θεραπείες, όσο μια αιτία που θα τους κάνει να δουν με κέφι, την μέρα που ξεκινά,  ακόμα κι αν υπάρχουν εκνευρισμός ή/και φόβος. Δεν έχω να σας προτείνω κάποιο βίντεο, ή μάλλον έχω πολλά δικά της, αλλά δεν θα το κάνω. Άλλωστε είναι τόσο εύκολο να γκουγκλάρετε το όνομά της και να βρείτε όποια πληροφορία ή βίντεο θέλετε. Αυτό θα είναι ίσως το πρώτο βήμα για μια άλλη ζωή…

Και μην ξεχνάτε: ο κόσμος έχει ανάγκη τους ονειροπόλους ανθρώπους. Αλλά έχει ανάγκη και από ανθρώπους που δρουν. Και σίγουρα, από ονειροπόλους που δρουν!

Καλές οι ευχές στις νεράιδες και τα αστέρια, αλλά χρειάζονται και πράξεις!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.