Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς: Η δομή που βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τις μαθησιακές δυσκολίες τους

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς: Η δομή που βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τις μαθησιακές δυσκολίες τους

30062015-5Ένας χαρούμενος, ζεστός και φιλικός χώρος με πέντε αίθουσες ψυχοπαιδαγωγικών - συμβουλευτικών δραστηριοτήτων και τμήμα για ΑμεΑ, με ευρύχωρη αίθουσα αναμονής με πλήθος βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες δημιουργήθηκε στο «Κοινωνικό Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Κηφισιάς » (Δωρεά Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη) στην οδό Κέδρου 2 & Κίμωνος, με την συνεργασία της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς και του Κοινωνικού Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα» με συντονισμένες ενέργειες του προέδρου της κ. Απόστολου Κασιούρα, μέσα σε δύο μήνες υλοποίησε τη διαδικασία πρόσληψης του κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και διαμόρφωσε το χώρο ολοκληρώνοντας την διαμερισματοποίηση και την τοποθέτηση ράμπας προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα, με εξειδικευμένο προσωπικό όπως Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και θα παρέχει τις υπηρεσίες του την θερινή περίοδο έως και το τέλος Ιουλίου. Από το Σεπτέμβριο οι δραστηριότητές του θα επεκταθούν και με την λειτουργία του τμήματος για ΑμεΑ.

Σκοπός του Κέντρου είναι να αντιμετωπιστούν και να αμβλυνθούν οι εκάστοτε δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί με εξατομικευμένα προγράμματα, σε ένα οργανωμένο περιβάλλον προσαρμοσμένο και αυτό στις ανάγκες των παιδιού.

Εξετάζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης του παιδιού μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του, θα λειτουργήσουν επιπλέον δραστηριότητες, όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ‘’Στο Βάθος…ΚΗΠΟΣ’’, θεραπεία μέσω τέχνης, Παιδική Πολιτιστική Λέσχη ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ’’, προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους. Ελάχιστη συνεισφορά η καταβολή του ποσού των 5 ευρώ (ανά συνεδρία) ως ανταποδοτικό αντίτιμο για τις επισκέψεις των δημοτών στο Κέντρο και 8 ευρώ (ανά συνεδρία) για τους ετεροδημότες. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τους άπορους και ανασφάλιστους, σε ποσοστό 10% του πληθυσμού που εξυπηρετεί το Κέντρο.

Το πρόγραμμα του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας «ΠΝΟΗ» Κηφισιάς μέχρι το τέλος Ιουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία – Ειδικό Παιδαγωγικό - Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων και Συμβουλευτική γονέων.

Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή : 15:00- 21.00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς τηλέφωνο: 210.6233315 ή στο 698.0762579.

Διαβάστε επίσης:

Υποψιάζεστε ότι το παιδί έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία; Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο και δείτε τα αποτελέσματα

Οι μαθησιακές δυσκολίες πάνε καλοκαιρινές διακοπές;

Υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει δυσλεξία; Κάντε το τεστ και δείτε τα αποτελέσματα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.