Αρχική InfoMommy Νέα Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια – Οδηγίες προφύλαξης από την κακοκαιρία

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια – Οδηγίες προφύλαξης από την κακοκαιρία

Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια αναμένονται από σήμερα, αρχικά στις βόρειες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά 12 βαθμών Κελσίου, ενώ ο «χιονιάς» αναμένεται να διαρκέσει 72 ώρες. Μάλιστα, ο παγετός τη νύχτα της Παραμονής και τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς θα είναι ισχυρότερος στο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, χωρίς όμως η ένταση των φαινόμενων να είναι μεγάλη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οπότε και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες για την αυτοπροστασία των πολιτών:

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.