Αρχική InfoSchool Δημοτικό Πύργος: Έκλεισαν το σχολείο για να προστατέψουν τα παιδιά τους

Πύργος: Έκλεισαν το σχολείο για να προστατέψουν τα παιδιά τους

sxoleio_2_0Την απόφαση να απομακρύνουν τα παιδιά τους από το σχολείο εξαιτίας του κινδύνου που παραμονεύει για εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών από τα σκουπίδια που είναι σωρευμένα στο σημείο, πήραν χθες το πρωί, οι γονείς της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι χθες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του σχολείου για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση. Όπως ανέφεραν οι γονείς της περιοχής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποφάσισε να απομακρύνει και τα 35 περίπου παιδιά που βρίσκονται στο χώρο του σχολείου (δημοτικό και νηπιαγωγείο) .

Από το σημείο, όπως εξήγησαν οι γονείς στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» δεν έχει γίνει αποκομιδή, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, αν και, όπως τόνισαν, προϋπόθεση για να ανοίξουν τα σχολεία, ήταν να μαζευθούν τα σκουπίδια από τους εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα σημείωσαν, αυτό έγινε μόνο για τα σχολεία που βρίσκονται στον Πύργο, ενώ οι τοπικές κοινότητες, παρέμειναν «εγκλωβισμένες» στις σωρούς των απορριμμάτων. Εκείνο που ζήτησαν οι γονείς, χθες, από το χώρο του σχολείου, ήταν να υπάρξει άμεση ανταπόκριση της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας Καθαριότητας, προκειμένου να γίνει η αποκομιδή, των σκουπιδιών, τουλάχιστον από το χώρο του σχολείου, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.

sxoleio_3

Θα παραμείνει κλειστό

Σε διαφορετική περίπτωση, οι γονείς, τόνισαν, πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό – δηλαδή δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά τους για μάθημα – έως ότου απομακρυνθούν όλα τα σκουπίδια που βρίσκονται πλησίον σε αυτό. Την απόφαση αυτή, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στηρίζει και το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου, με τον πρόεδρο, Δημήτρη Αλεξανδρόπουλο, να επισημαίνει ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι απαράδεκτη, καθώς τα σκουπίδια έχουν να μαζευθούν εδώ και οκτώ τουλάχιστον μήνες από την τοπική κοινότητα.

Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου

«Μετά από πολύμηνη υπομονή, αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και με τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου να κλείσει το σχολείο ως μέτρο πίεσης στην δημοτική αρχή έως ότου γίνει αποκομιδή τουλάχιστο έξω από το σχολείο. Δεν μπορούν τα παιδιά να έρχονται και να περνούν πάνω από σκουπίδια καθημερινά, όταν η απόφαση ήταν να γίνει αποκομιδή σε όλα τα σχολεία και όταν στον Πύργο έχει γίνει εδώ και τρεις εβδομάδες αποκομιδή».

Βασίλης Ρηγόπουλος, γονέας

«Τα σκουπίδια έχουν φτάσει σε μεγάλο όγκο. Έφυγαν κάποια σκουπίδια το πρωί από τους κάδους αλλά έγιναν χειρότερα τα πράγματα γιατί η δυσοσμία είναι αφόρητη και εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο να πάθουν κάποια μόλυνση. Οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τα σκουπίδια, να ξεκινήσει η αποκομιδή. Από τον Σεπτέμβρη έχουμε το ίδιο πρόβλημα και στο σχολείο μας είναι γύρω στα 35 παιδιά και πρέπει να προστατευθούν».

Ειρήνη Ντούφα, γονέας

«Έχω τρία παιδιά και πηγαίνουν σχολείο εδώ στον Άγιο Γεώργιο. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Έχει πολλά σκουπίδια στους δρόμους τα παιδιά μας ανεβοκατεβαίνουν στα σκουπίδια και περιμένουμε να γίνει κάτι. Ως έσχατο μέτρο απομακρύνουμε τα παιδιά μας από το σχολείο γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή. Μυρίζουν πάρα πολύ υπάρχουν ασθένειες και δεν μπορώ να ρισκάρω τη ζωή των παιδιών μου. Θα φύγουν τα παιδιά μέχρι να βρεθεί λύση, να μαζευθούν τα σκουπίδια»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.