Τρίτη 29 Απριλίου

Πύρινος εφιάλτης στη Βόρεια Μακεδονία: Νέοι 14 έως 25 ετών ανάμεσα τα θύματα – Πανικός και ποδοπάτημα – BINTEO ντοκουμέντο

Οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία ερευνώνται από τις αρχές.

Τουλάχιστον 59 οι νεκροί και πάνω από 150 οι τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κλαμπ Pulse στην πόλη Κότσανι, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα Σκόπια. Εκείνο το βράδυ, είχε προγραμματιστεί συναυλία του δημοφιλούς hip-hop συγκροτήματος DNK με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νέοι ανάμεσα τους θεατές. Όταν ξέσπασε η φωτιά, οι παραβρισκόμενοι άργησαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και συνωστισμός προς την έξοδο του μαγαζιού, κατάσταση που οδήγησε σε χάος, πανικό και ποδοπάτημα.

Σύμφωνα με την Κριστίνα Σεραφιμόφσκα, διευθύντρια του νοσοκομείου του Κότσανι, οι νεκροί που μεταφέρθηκαν εκεί ήταν ηλικίας 14 έως 25 ετών. Από τους τραυματίες, 70 αντιμετωπίζουν σοβαρά εγκαύματα και επιπλοκές από εισπνοή καπνού. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους βρίσκεται και ο τραγουδιστής των DNK, Βλαντίμιρ Μπλάζεφ, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο για υπηρεσιακούς λόγους.

Στην Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται εγκαυματίες από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Ελλάδα ανέλαβε την περίθαλψη το σύνολο των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι θα νοσηλευτούν σε νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται ήδη τρεις σοβαρά τραυματίες.

«Μετά το τραγικό δυστύχημα στη Βόρεια Μακεδονία και την επικοινωνία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας το πρωί, μέσω συντονισμένων ενεργειών των υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και του ΕΚΑΒ, η Ελλάδα ανέλαβε την περίθαλψη των εγκαυματιών που ζητήθηκαν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό δυστύχημα, με τις οικογένειες των θυμάτων να ζητούν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών.

Διαβάστε επίσης:

«Άγγελε, δες πόσοι σε αγαπάμε» – Μνημόσυνο για τον μικρό Άγγελο που τον χτύπησαν μέχρι θανάτου οι γονείς του

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νέοι νεκροί σε φωτιά σε κλαμπ – Γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στα social media

Ροή Ειδήσεων