- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ραγδαίες εξελίξεις: Επανεξετάζεται η αιτία θανάτου της Μαλένας – Οι επόμενες κινήσεις για τη λύση του θρίλερ

«Κλαίω μόνος, βρήκα τα κουκλάκια των παιδιών» λέει ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των 3 παιδιών από την Πάτρα που “έφυγαν” μέσα σε μια τριετία. [2]

Όπως αποκάλυψε ο Πετρος Κουσουλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικος Καρακουκης με τη συνδρομή του κ. Καλογρηα και της κυρίας Τσακωνα θα επαναξιολογήσουν τα αιτία θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας που κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019 ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομειο.

Γιατί θα ερευνηθεί εκ νέου ο θάνατος της Μαλένας

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας ereportaz.gr  [3]αναδεικνύεται η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου παιδιού που “‘εσβησε”  το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 μέσα στο Νοσοκομείο “Παίδων.

Από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής την οποία υπογράφει η κυρία Χριστίνα Τσάκωνα η οποία εξέτασε την άτυχη Μαλένα στις 16 Απριλίου 2019 προκύπτει ότι το μικρό κορίτσι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα (!), ότι το στομάχι της ήταν κενό (σ.σ. εδώ υπάρχει αντίφαση με αυτά που κατέθεσε η μητέρα ότι την ταϊσε κοτόπουλο σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει) ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε “εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” καθώς και έντονο “πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση”. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”.

Ιατροδικαστικές και εισαγγελικές “πηγές” με τις οποίες συνομίλησε το eReportaz χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη έκθεση ως άστοχη. Όπως λένε χαρακτηριστικά η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της δεν παρουσίζε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Προσθέτουν δε το ερώτημα μήπως η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν χρόνια αλλά οξεία που σημαίνει ότι το μικρό κορίτσι έπαθε βαριά βλάβη χάρη σε σκευάσματα τα οποία της χορηγήθηκαν από την φλέβα ή το στόμα τις κρίσιμες ώρες;

Ενα επίσης μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν οι οποίες απότι φαίνεται δεν αναζήτησαν όλες τις ουσίες [4] καθώς εκείνη τη στιγμή δεν πήγε κανενός το μυαλό στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας. [5]

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ

Για την ύπαρξη των εν λόγω εκδορών στη μύτη της Μαλένας τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. 

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές»,

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Τι λέει η γιατρός που είχε κάνει φύλλο και φτερό την καρδιά της Ίριδας

Για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, του ενός εκ των τριών κοριτσιών που πέθαναν σε διάστημα λίγων χρόνων στην Πάτρα, μιλάει στις Αλήθειες με τη Ζήνα η παθολογοανατόμος, Αντιγόνη Μητσέλου, [6] που είχε εξετάσει ενδελεχώς την καρδιά του παιδιού. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η μικρή πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου».

«Απουσιάζει ο φλεβόκομβος, που είναι ένα μέρος της καρδιάς που ευθύνεται για τους καρδιακούς χτύπους» είπε, επισημαίνοντας ότι το μωρό το είχε εκ γενετής.

«Πρέπει να εξετάσουμε πολύ καλά την καρδιά, την έχουμε κάνει φύλλο και φτερό. Έχω χρησιμοποιήσει ειδικές χρώσεις για να δω αν μου ξέφυγε κάτι ή αν όντως έλειπε ο φλεβόκομβος από εκεί. Απουσιάζει ο φλεκόμβος. Είναι πολύ δύσκολο κλινικά να διαγνωστεί, ειδικά σε ένα μωράκι. Όταν έχουμε μια καρδιακή κάμψη οι πνεύμονες γεμίζουν με ένα πρωτεϊνούχο υγρό, το οποίο λέγεται οίδημα, είχαμε οίδημα πνευμόνων» συνέχισε.

«Εδώ έχουμε παθολογικό αίτιο στην καρδιά. Η απουσία φλεβόκομβου είναι πολύ σπάνιο, δεν το συναντάμε ποτέ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κληρονομικό. Από τα τρία παιδιά είναι το μόνο μωρό που έχω εξετάσει» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

«Η Εικονική Επιχείρηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή των παιδιών στην Ελλάδα»: Η Μαρία Γιαννέτου του JA Greece μιλά στο Infokids.gr [7]

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Πώς έντυσαν τον μικρό γιο τους για τις Απόκριες (εικόνα) [8]

Τζένη Μπαλατσινού – Βασίλης Κικίλιας: Πώς έντυσαν τον μικρό γιο τους για τις Απόκριες (εικόνα) [8]

«Αν οι καραμπίνες πετούσαν σερπαντίνες…»: Ένα αντιπολεμικό τραγούδι που αξίζει να ακούσετε με τα παιδιά σας (video) [9]