Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς συνδέεται η υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια με την Κιβωτό του Κόσμου

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για την Κιβωτό του Κόσμου προχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού στον ΑΝΤ1

Μάλιστα, αμέσως μετά ο παρουσιαστής έφερε στο φως μια συγκλονιστική μαρτυρία που «πάγωσε» τους πάντες στο πλατό.

Πώς συνδέεται η υπόθεση των Σεπολίων με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστός ο τρόπος που συνδέεται η υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια με την υπόθεση της Κιβωτού και του πάτερ Αντώνιου. Στην εκπομπή μίλησε η γιαγιά της ανήλικης, η οποία έφερε στο φως ανατριχιαστικές αποκαλύψεις.

Ειδικότερα, εξομολογήθηκε πως ο αδερφός της 12χρονης πήγε στη δομή της Κιβωτού, ωστόσο η εμπειρία του ήταν τραυματική, καθώς ο πάτερ Αντώνιος τον έβριζε, τον κλώτσαγε, τον χτύπαγε, όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια.

Όπως αποκάλυψε η γιαγιά της 12χρονης “Τον παπά Αντώνη εγώ τον ξέρω από τον Άγιο Γεώργιο που είχε ένα μαγαζάκι εκεί, από πολλά χρόνια. Πάρα πολλά χρόνια. Μετά πήγε έφτιαξε αυτόν τον πύργο εκεί, τι έφτιαξε, τέλος πάντων, τι να πω; Θρασύτατος, κλώτσαγε τα παιδιά, τα ‘βριζε, τον εγγονό μου τον χτύπησε, πολλά πράγματα, πολλά πράγματα.

Τον εγγονό σας πότε, πότε είχε συμβεί αυτό;

Στο καινούριο. Πήγε το παιδί, τον ζήταγε να τον δει και έβαλε τους… του να το χτυπήσουνε. Λέει, «να τον δω (τον πάτερ Αντώνιο)» και βγήκε έξω και τον έβριζε.

Ο ίδιος ο παπά Αντώνης;

Φερόταν πολύ άσχημα στα παιδιά, τα ‘βριζε, έβριζε χυδαία. Ήθελε τον κόσμο εκεί να δουλεύει για ένα πιάτο φαγητό, να τους βρίζει. Δεν ξέρω τους υπόλοιπους, εγώ τον ίδιο ήξερα.

Εσείς είχατε δει με τα μάτια σας δηλαδή τον ίδιο τον παπά Αντώνη να χτυπάει τον εγγονό σας;

Ο εγγονός μου πήγε για να μπει μέσα με κάποιο παιδάκι. Γιατί ήταν γραμμένος από πολύ παλιά και έβαλε τους… να τον χτυπήσουν, να τον διώξουν. Του είπαν, «να μην ξαναπατήσεις εδώ, θα σε…» να μην τα πω τώρα αυτά, τι του είπαν και έφυγε το παιδί.

Μάλιστα, αμέσως μετά, στην εκπομπή μίλησε και μια φίλη του Ηλία Μίχου, του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση της 12χρονης, η οποία αποκάλυψε πως ο ίδιος έδινε πράγματα στην Κιβωτό.

Οικονόμου: “Καθαίρεση” από την Διοίκηση της παπαδιάς και του πατρός Αντωνίου

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Ό, τι απόφαση και αν παρθεί θα αφορά τα παιδιά” είπε ο κ. Οικονόμου

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση της Διοικητης της ΜΚΟ, επικεφαλής της οποίας μέχρι σήμερα ειναι η πρεσβυτέρα του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου.

“Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις“, είπε ο κ.Οικονόμου, ξεκινώντας τις αναφορές του στην “Κιβωτό του Κόσμου”. “Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της “Κιβωτού του Κόσμου”, στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα, και αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με βάση το νόμο που ψηφίστηκε το 2022″ ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε “δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην  αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και η ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής”.  Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει “το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες”.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Εντοπίστηκε παιδί που κοιμόταν μόνο έξω από θέατρο – “Ζήτησε να τον τυλίξουμε ζεστά γιατί συνέχεια κρύωνε”

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώνει» τη διοίκηση της ΜΚΟ η κυβέρνηση – Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Στη Γειτονιά του Καραγκιόζη” στο Θέατρο Μπέλλος ( 27/11)