Αρχική Νέα Ρεκόρ εξαφάνισης παιδιών σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. - 10 εξαφανίσεις ανηλίκων μέσα στον Μάιο

Ρεκόρ εξαφάνισης παιδιών σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. - 10 εξαφανίσεις ανηλίκων μέσα στον Μάιο

kid-walking-aloneΣυναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. υπό το φόβο εμφάνισης στην Ελλάδα του φαινομένου του «παιχνιδιού εξαφάνισης των 72 ωρών» που έχει εμφανιστεί στη Γαλλία και την Αγγλία. Πρόκειται για διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο ανήλικοι συνεννοούνται μέσω διαδικτύου –συνήθως στα social media- να εξαφανιστούν από τους γονείς τους για 72 ώρες με στόχο να μην τους βρει κανείς. Αυτός που κερδίζει είναι ο ανήλικος που καταφέρνει να παραμείνει άφαντος, πριν τον εντοπίσουν οι δικοί του άνθρωποι.

Στην Αθήνα έγιναν τα τελευταία 24ωρα δύο εξαφανίσεις. Η μία λόγω… έρωτα και η δεύτερη λόγω πίεσης για διάβασμα. «Έχουμε 10 περιπτώσεις φυγής παιδιών από τα σπίτια τους, τον Μάϊο, αριθμός που είχε καταγραφεί συνολικά όλο το προηγούμενο χρόνο. Οι γονείς πιέζονται από τις εργασιακές συνθήκες και αυθόρμητα κάνουν το ίδιο στα παιδιά τους για περισσότερη μελέτη. Τα παιδιά δεν αντέχουν και βρίσκουν ως λύση την πρόσκαιρη φυγή για να ‘ταρακουνήσουν’ τους γονείς», δηλώνουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Γονείς και παιδιά έχουν μετατραπεί σε ‘ξένους’ στο ίδιο σπίτι. Οι γονείς παρέχουν όλα τα υλικά αγαθά και εφόδια στα παιδιά τους, θεωρώντας ότι αυτό αρκεί για την εξέλιξη και πρόοδό τους σε όλα τα επίπεδα. Ξεχνούν όμως το βασικότερο. Απουσιάζουν ψυχικά. Δεν είναι δίπλα στα παιδιά τους, τα οποία αισθάνονται μόνα κάτω από μία διαρκή πίεση να... πετύχουν», συμπληρώνουν με νόημα οι ίδιοι αξιωματικοί.

Τέτοια παραδείγματα, όπως αναφέρουν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι οι δύο τελευταίες περιπτώσεις νέων που έφυγαν από τα σπίτια τους. Η πατέρας γνωστός γιατρός και η μητέρα δικηγόρος στη Βόρεια Ελλάδα με μεγάλες εργασιακές υποχρεώσεις. Πιθανότατα όμως είχαν ξεχάσει την βασικότερη «υποχρέωση», την ψυχική προσέγγιση της 15χρονης κόρης τους, η οποία ήταν «ερωτευμένη» και πιεσμένη από τους ίδιους να ανταπεξέλθει στη μελέτη και στις εξετάσεις. Δεν άντεξε και πήγε να βρει στον «έρωτά» της τη στήριξη που δεν είχε. Για ένα 24ωρο έφυγε από το σπίτι, ωστόσο συνέχισε να δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και επέστρεψε στην «οικογενειακή εστία».

Στη δεύτερη περίπτωση, οι γονείς πολιτικοί μηχανικοί και ιδιοκτήτες κατασκευαστικής εταιρείας στα νότια προάστια. Ο 17χρονος γιος τους, εμφανιζόταν πιεσμένος από το συνεχές διάβασμα και τις κακές επιδόσεις σε κάποια από τα μαθήματα που είχε εξεταστεί. Και αυτός βρήκε την προσωρινή λύση διαφυγής από την πιεστική καθημερινότητα, και έφυγε για ένα 24ωρο από το σπίτι. Εντοπίστηκε από τη χρήση του λογαριασμού του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε συνεργασία με τη Huffigtonpost.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Η εξαφάνιση των παιδιών αγγίζει κάθε οικογένεια

«Όταν κάθε λεπτό μετράει!»: Ημέρα αφιερωμένη στα εξαφανισμένα παιδιά – Συμβουλές αντιμετώπισης για γονείς και παιδιά

Γονείς, προσοχή! Αυτό είναι το επικινδυνο παιχνίδι – μανία που παίζουν τα παιδιά σας στο Facebook

Το παιχνίδι των 72 ωρών έχει μπερδέψει ακόμη και την Αστυνομία ανά τον κόσμο – Καλό είναι οι γονείς να γνωρίζουν

Ανησυχία μήπως το επικίνδυνο παιχνίδι «εξαφανίσου για 72 ώρες» ήρθε στην Ελλάδα – Χάθηκαν δυο παιδιά στην Αττική


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.