Αρχική InfoMommy Υγεία Restartheart: Έλα να μάθεις πώς τα χέρια σου μπορούν να σώσουν μια ζωή (16/10)

Restartheart: Έλα να μάθεις πώς τα χέρια σου μπορούν να σώσουν μια ζωή (16/10)

EEKAA_BANNER2Μια ενδιαφέρουσα καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς. Συγκεκριμένα Εθελοντές Εκπαιδευτές θα διδάσκουν τους παρευρισκόμενους Πολίτες, Μαθητές, Φοιτητές, Καθηγητές τη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση: (Αναγνώριση Ανακοπής, κλήση ΕΚΑΒ, Θωρακικές Συμπιέσεις -Εμφυσήσεις Διάσωσης).

Να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να τριπλασιαστεί αν οι απλοί πολίτες γνώριζαν βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Για το λόγο αυτό το μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης». Κατά την ημέρα αυτή, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα διδάξουν στους πολίτες τους βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ενώ όλοι οι Ευρωβουλευτές θα διδαχθούν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε σεμινάρια που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην έρευνα της αναζωογόνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 8% της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα παράγεται στη χώρα μας από την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτών και ερευνητών της ΕΕΚΑΑ οι οποίοι έχουν βραβευτεί πολλές φορές για τη συνεισφορά τους στην έρευνα και στη διδασκαλία της αναζωογόνησης.

1256539_720566394624861_2033396820_n

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών δράσεων:

Στην Αθήνα: 10:00-14:00 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Στάση Μετρό «Ακρόπολη»)

Στην Κόρινθο: 16:00-22:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»

Στη Ρόδο: 19:00-22:00 στο Ξενοδοχείο «Mediterranean»

Στο Αίγιο:10:00-13:00 στην Πλατεία «Αγίας Λαύρας»

Ας συμβάλουμε, λοιπόν, όλοι μαζί ώστε η 16η Οκτωβρίου να είναι η αφετηρία ώστε να σωθούν εκατοντάδες ζωές και στη χώρα μας. Αποτελεί χρέος μας ως προς τον συνάνθρωπό μας η παρουσία μας και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ανακοπών συμβαίνει εξωνοσοκομειακά και τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά μέχρι την άφιξη της Εξειδικευμένης βοήθειας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.