Αρχική Νέα Ρέθυμνο: Καταγγελία για βιαιοπραγία δασκάλας σε μαθητή δημοτικού σχολείου

Ρέθυμνο: Καταγγελία για βιαιοπραγία δασκάλας σε μαθητή δημοτικού σχολείου

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για καταγγελθέν περιστατικό βιαιοπραγίας δασκάλας σε βάρος μαθητή σε δημοτικό σχολείο. Το περιστατικό κατήγγειλε με έγγραφη αναφορά της στη Δ/νση η μητέρα του παιδιού η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι όπως της είπε ο γιος της, η δασκάλα τον χτύπησε με βιβλίο στο κεφάλι και πως η ίδια επειδή το παιδί παραπονέθηκε το ίδιο απόγευμα ότι πονάει τον μετέφερε στο νοσοκομείο, από το οποίο της δόθηκε βεβαίωση ότι είναι χτυπημένο στο μέτωπο και έχει οίδημα.

Σύμφωνα με το goodnet.gr η μητέρα καταγγέλλει ότι το σχολείο δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στο περιστατικό, ότι έχει προσπαθήσει να το διαστρεβλώσει και να το υποβαθμίσει, και δεν έχει ενδιαφερθεί για την ψυχολογία του παιδιού της. Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στάθης Κοντογιάννης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση είπε πως έχει αποφασίσει τη διεξαγωγή ΕΔΕ όπως ορίζει ο νόμος, εφόσον υπάρχει καταγγελία, τόνισε ωστόσο ότι καταρχήν επικοινώνησε με τη μητέρα, τη διευθύντρια και την ίδια την εκπαιδευτικό, άκουσε όλες τις πλευρές, συνέστησε στη μητέρα να αποφασίσει με ψυχραιμία και προσπάθησε να διευθετήσει το θέμα.

Εφόσον όμως η ίδια αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία, ο ίδιος θα πράξει ό,τι ορίζει ο νόμος. Τόνισε, δε, ότι η εκπαιδευτικός έχει αρνηθεί ότι χτύπησε το παιδί...

Διαβάστε επίσης:

6 στους 10 μαθητές Δημοτικού έχουν υποστεί συναισθηματική κακοποίηση από τους δασκάλους

Τα παιδιά διώχνουν το φόβο τους και μας αφυπνίζουν για το bullying με ένα παραμύθι!

Το νέο διαφημιστικό σποτ του Υπουργείου Παιδείας για την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό

Ενας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.