Αρχική Νέα Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι πρώτες προσπάθειες «σύλληψης» του κροκόδειλου

Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι πρώτες προσπάθειες «σύλληψης» του κροκόδειλου

MediaAssetsΞεκινούν σήμερα οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και «σύλληψη» του κροκόδειλου που τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν άνδρες της πυροσβεστικής στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.

Ο «Σήφης» όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλη Μαμαγκάκη και τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη, οι προσπάθειες εμπεριέχουν και το ενδεχόμενο τελικά να υπάρχει στο φράγμα ποταμών, ζευγάρι κροκοδείλων. Προς το παρόν όμως, πέρα από τις φημολογίες, σοβαρές ενδείξεις δεν υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου κροκόδειλου.

75322Ήδη πλέγματα και κάμαρες έχουν επιστρατευτεί ώστε να εντοπιστεί ο «Σήφης» ο οποίος έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου και το Φράγμα των Ποταμών γνωστό σε μεγάλο μέρος του κόσμου.
Οι ειδικοί ελπίζουν στα θετικά αποτελέσματα, ζητούν όμως από τους πολίτες να μην υπερβάλουν και να μην πλησιάζουν τις όχθες του φράγματος.

796E9697EDECB055C74F7E5F9AC4E8C1


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.