Αρχική Infokids Υγεία Roche Hellas: "Πεζοπορία για τα Παιδιά" και εκπαιδευτικός περίπατος στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Roche Hellas: "Πεζοπορία για τα Παιδιά" και εκπαιδευτικός περίπατος στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΟι υπάλληλοι της Roche Hellas για 12η συνεχή χρονιά και με μήνυμα «Μια μέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον ενός παιδιού», περπάτησαν στις 25 Ιουνίου σε ένα ιστορικό σημείο του νομού Αττικής - το Πολιτιστικό και Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά» (Children’s Walk).

Ο συγκεκριμένος ετήσιος θεσμός αποτελεί μια πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της Roche και έχει διττό χαρακτήρα καθώς, παράλληλα με το ψυχαγωγικό - παιδαγωγικό σκέλος του, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο διπλασιάζεται από την εταιρεία και διατίθεται εξίσου για τους σκοπούς του φορέα που ενισχύεται κάθε χρονιά σε τοπικό επίπεδο και στην παγκόσμια προσπάθεια του Ομίλου που αφορά στη στήριξη των παιδιών του Μαλάουι.

Στο φετινό Children’s Walk, εργαζόμενοι της Roche Hellas μαζί με 30 παιδιά, τα οποία στηρίζει η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ορυκτά, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς με αφορμή τη φετινή εκδήλωση ανέφερε: «Από το 2003 και κάθε χρόνο, οι εργαζόμενοι της Roche διεθνώς περπατούν με συνέπεια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση μας για βιώσιμη διαβίωση. Στη Roche Hellas, πιστεύουμε ότι “Μια μέρα μπορεί να αλλάξει το μέλλον ενός παιδιού. Μια μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά”. Και αυτό, το κάνουμε πράξη».

Τα παιδιά και τους εργαζόμενους της Roche Hellas υποδέχθηκαν οι εκπαιδευτές του Μουσείου, αλλά και πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, οι οποίοι μετέφεραν μέσα από τα δικά τους μάτια την ιστορία της Εταιρείας αλλά και της Λαυρεωτικής γης. Η Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου λειτούργησε στο χώρο του Πολιτιστικού και Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου έως το 1989 και αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες του τόπου μας.

Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά της Roche

Ξεκινώντας από το 2003, οι υπάλληλοι της Roche συγκεντρώνουν χρήματα για τη στήριξη των παιδιών, συμμετέχοντας στην ετήσια «Πεζοπορία για τα Παιδιά», τα οποία μετέπειτα διπλασιάζονται από την εταιρεία. Το 50% του ποσού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη των παιδιών της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας, ενώ το υπόλοιπο ποσό διατίθεται για τα παιδιά σε μία από τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, το Μαλάουι. Με το 62% του πληθυσμού να ζει κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας και με περισσότερα από 790.000 ορφανά παιδιά εξαιτίας του ιού HIV/AIDS, στόχος μας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της παροχής τροφίμων, της εκπαίδευσης, της εκμάθησης πρακτικών δεξιοτήτων, της προαγωγής της υγείας κλπ. για τα παιδιά που ζουν στο Μαλάουι. Μέχρι σήμερα, έχουν περπατήσει περισσότεροι από 150.000 υπάλληλοι σε όλον τον κόσμο, συγκεντρώνοντας πάνω από 12,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.