Ρόδος: 14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε βράχια – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της υγείας ενός 14χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά πριν ένα μήνα, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι του πέφτοντας σε βράχια στη Λίνδο.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά στις 2.30 το μεσημέρι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 8 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα ο 14χρονος μαζί με την παρέα του, είχαν πάει για ψάρεμα στη διπλανή μικρή παραλία της Λίνδου στην περιοχή «Άγαλμα» όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Πρόκειται για μία περιοχή με βράχια την οποία γνωρίζουν οι κάτοικοι και οι ερασιτέχνες ψαράδες την προτιμούν για το χόμπι τους αναφέρει η rodiaki.gr.

O 14χρονος επιχείρησε να περάσει από τα βράχια, από το ένα σημείο στο άλλο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Το παιδί με την πτώση του βρέθηκε στη θάλασσα, όμως για καλή του τύχη ένας συντοπίτης που βρισκόταν εκεί κατάφερε και τον ανέσυρε από το νερό, ενώ με σκάφος μεταφέρθηκε ο τραυματίας στην κεντρική παραλία της Λίνδου όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Η κατάσταση της υγείας του 14χρονου ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ωστόσο αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από το έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου της Ρόδου και σήμερα το παιδί έχει εξέλθει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης αναφέρει η rodiaki.gr

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Ρόδου

«Μεταφέρθηκε επιτυχώς από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Νευροχειρουργική κλινική, δεκατετράχρονο παιδί που υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης από μεγάλο ύψος. Το παιδί παρουσιάζει φυσιολογική επικοινωνία και κινητικότητα. Αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο για άλλη μια φορά η μεγάλη προσφορά της Νευροχειρουργικής κλινικής όσο και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας».