Αρχική InfoBaby Τοκετός Ρόδος: Στο εδώλιο μαιευτήρας για βρέφος που γεννήθηκε με νοητική υστέρηση - Μια απίστευτη ιστορία ιατρικής αμέλειας

Ρόδος: Στο εδώλιο μαιευτήρας για βρέφος που γεννήθηκε με νοητική υστέρηση - Μια απίστευτη ιστορία ιατρικής αμέλειας

131223131143_1_900x600Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει την προσεχή εβδομάδα γιατρός μαιευτήρας που κατηγορείται ότι δεν υπέβαλε στις προαπαιτούμενες εξετάσεις 36χρονη εγκυμονούσα για να διαπιστωθεί η κατάσταση του βρέφους, το οποίο τελικά γεννήθηκε με νοητική στέρηση και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με τη Rodiaki.gr η όλη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από πέντε χρόνια στην Ρόδο και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η 36χρονη μητέρα με τον 40χρονο σύζυγό της, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του γιατρού. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια όταν η 36χρονη διαπίστωσε ότι είναι έγκυος και την ιατρική φροντίδα της είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος γιατρός. Τον Ιούνιο του 2010 η 36χρονη υπεβλήθη σε υπέρηχο προκειμένου να μετρηθεί το κρανίο του εμβρύου και η ποσότητα του εγκεφαλικού υγρού.

Κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα του εγκεφαλικού υγρού στο κρανίο του εμβρύου φαινόταν περισσότερη από τη μέση τιμή για την συγκεκριμένη ηλικία του εμβρύου, όμως ο γιατρός δεν υπέβαλε σε περαιτέρω ιατρικό και διαγνωστικό έλεγχο την 36χρονη, την οποία και καθησύχασε λέγοντας της ότι όλα αυτά οφείλονταν στο γεγονός ότι το κρανίο του εμβρύου αναπτυσσόταν ακόμη.

Ο επισκέψεις στον γιατρό συνεχίστηκαν κατά τις οποίες αν και διαπιστώνονταν πως η κατάσταση με το εγκεφαλικό υγρό του εμβρύου παρέμενε η ίδια, η 36χρονη δεν υπεβλήθη σε καμία περαιτέρω εξέταση, ούτε και όταν η μικροβιολόγος της είχε επισημάνει ότι ορισμένες τιμές δεν ήταν φυσιολογικές.

Τελικά η 36χρονη γέννησε τον Οκτώβριο ένα κοριτσάκι στο οποίο διαπιστώθηκε συνδακτυλία και στα τέσσερα άκρα του και το οποίο έπασχε από σύνδρομο, του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά είναι ότι το έμβρυο γεννιέται με υδροκεφαλία, με διαταραχές ανάπτυξης των οστών στο κεφάλι κ.α. Άμεσα το βρέφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κρανίο. Σήμερα το κοριτσάκι είναι πέντε ετών και έχει νοητική στέρηση ενώ όλο το χρονικό αυτό διάστημα της ζωής του έχει υποβληθεί σε σωρεία επεμβάσεων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.