Ρόδος: Βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος μητέρας για κακοποίηση του ανήλικου παιδιού της

signs-of-child-abuseΜια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση με καταγγελλόμενη για σοβαρά αδικήματα μια κάτοικο της Ρόδου, έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου και αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο πλαίσιο της κύριας Ανάκρισης μετά το πέρας των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Dimokratiki.gr, η μητέρα κατηγορείται για ενδοοικογειακή βία, έκθεση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του ανήλικου τέκνου της. Βρίσκεται σε σφοδρή αντιδικία με τον πρώην σύζυγό της και αρνείται τα καταγγελλόμενα σε βάρος της, υποστηρίζοντας ότι εκπορεύονται από τον πατέρα του παιδιού, στο πλαίσιο της μεταξύ τους ένδικης διαφοράς. Κατηγορείται συγκεκριμένα ότι από το καλοκαίρι του έτους 2011 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, οπότε και ο γιος της διέμενε μαζί της στην οικία της, όπως είχε συμφωνήσει με τον πατέρα του, να ασκούν από κοινού την επιμέλειά του, με τον όρο να διαμένει το ανήλικο ανά εβδομάδα μία με τον έναν γονέα και μία με τον άλλον, αμελούσε την προσωπική του υγιεινή και τη γενικότερη υγεία του.

Της αποδίδεται στο κατηγορητήριο ότι δεν τον φρόντιζε και ότι το ανήλικο παιδί εμφάνισε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάψιμο στο λαιμό του, μελανιά στο μηρό του και ένα κάψιμο στο πόδι του. Φέρεται παραπέρα να βρέθηκε με γρατσουνιές στο κεφάλι του, με μελανιά στο πρόσωπο, με ένα καρούμπαλο στο κεφάλι του και με μελανιά στο στομάχι του. Η μητέρα κατηγορείται ότι ξεσπούσε πάνω του με φωνές και ύβρεις και ότι έθεσε σε κίνδυνο την ψυχική του υγεία με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη να παρακολουθείται έκτοτε από ειδικούς παιδοψυχολόγους.

Κατηγορείται επίσης ότι απειλούσε το παιδί σε περίπτωση που θα αποκάλυπτε στο ευρύτερο οικογενειακό του περιβάλλον και στον πατέρα του όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην οικία της και ότι τον εξέθεσε. Φέρεται συγκεκριμένα να είχε την οικία της ακάθαρτη, να μην φρόντιζε την ατομική του υγιεινή, να μην μαγείρευε τα κατάλληλα για το μικρό της ηλικίας του φαγητά και να μην είχε την άμεση και συνεχή εποπτεία του, ώστε να αποτρέπει τυχόν τραυματισμούς του. Τέλος κατηγορείται ότι σε μη προσδιορισμένες ημερομηνίες άγγιζε το παιδί στα γεννητικά του όργανα.