Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια «Ρολόγια με ιστορία...» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

«Ρολόγια με ιστορία...» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

1379155789-a-Elgin-Kollnberger

Το ρολόι που είχε πάνω του ο Παύλος Μελάς όταν σκοτώθηκε, ένα ρολόι που χάρισε  ο Ιωάννης Καποδίστριας στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τα ρολόγια των Μάρκου Μπότσαρη, Χαρίλαου Τρικούπη, Κανέλλου Δεληγιάννη και Λάζαρου Κουντουριώτη, καθώς και άλλα ρολόγια που είχαν στην κατοχή τους σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Ρολόγια με ιστορία...» που διοργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Πενήντα σπάνια ρολόγια τα οποία είχαν  στην κατοχή τους  σημαντικές ιστορικές προσωπικότητες, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό από τις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο σε μία ιστορικά φορτισμένη έκθεση.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013 που έχει ως θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», παρουσιάζει την Έκθεση «Ρολόγια με ιστορία…», που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Συνελεύσεων της Παλαιάς Βουλής.

Μέσα από την ποικιλία της Συλλογής του Ε.Ι.Μ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει περί τα 50 μοναδικά ρολόγια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Μεταξύ αυτών αποτελούν οι δείκτες του ρολογιού από τον πύργο του Λόρδου Έλγιν που βρισκόταν στην παλαιά αγορά της Αθήνας στην ανατολική πλευρά της Βιβλιοθήκης του Αδριανού.

Επίσης, ρολόγια τζακιού που διακοσμούσαν τα ανάκτορα στην εποχή του Γεωργίου Α΄, επιτραπέζια ρολόγια με φιλελληνική διακόσμηση κατασκευασμένα στη Γαλλία την Εποχή του Ρομαντισμού, καθώς και ρολόγια τσέπης αγγλικής, γαλλικής και ελβετικής προέλευσης, που ανήκαν σε αγωνιστές του 1821 και σε άλλες ιστορικές προσωπικότητες του 19ου και των αρχών του 20ου αι.

Ρολόγια – έργα τέχνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας οίκων ωρολογοποιίας με γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής, αποτυπώνουν τις τάσεις στην Τέχνη και καταδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται στην εποχή της Βιομηχανικής Επανάστασης την συμβολική αξία του χρόνου, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο.

Επίσης, στον ίδιο χώρο, στις 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 12μ., θα γίνει σχετική ομιλία και παρουσίαση των Ρολογιών στο κοινό από την επιμελήτρια της Συλλογής κυρία Νικολέττα  Ζυγούρη. Το ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα κειμήλια του Ε.Ι.Μ., θα συνεχιστεί με την παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής επιλεγμένων εκθεμάτων της Μόνιμης Έκθεσης από επιμελητές του Μουσείoυ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.