Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (27/4)

«Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (27/4)

10Την παράσταση «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του κλασικού μπαλέτου, την Κυριακή 27 Απριλίου 2014 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή, στην οποία συμμετέχουν 40 από τους καλύτερους χορευτές από το Ρωσικό Κλασικό Μπαλέτο της Μόσχας, με υπέροχα κοστούμια και καταπληκτικά σκηνικά, σε μουσική Sergei Prokofiev και χορογραφία Leonid Lavrovsky.

Η υπόθεση του έργου:

Με φόντο την αναγεννησιακή Βερόνα της Ιταλίας, αυτό το ωραίο παραμύθι των δύο γνωστών οικογενειών, των Μοντέγων και των Καπουλέτων και των άτυχων παιδιών τους, που ζούσαν στον ίδιο χώρο, αλλά σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση και με προαιώνιο μεταξύ τους μίσος, πέρασε στα χρονικά της αγγλικής φιλολογίας, χάρη στη θρυλική τραγωδία που έγραψε ο Σαίξπηρ το1591.

Το 1934, κατόπιν παραγγελίας των Κίροφ του Λένινγκραντ, άρχισε ο Σεργκέι Προκόφιεφ να συνθέτει ένα έργο για την πρώτη μπαλετική έκδοση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, που έκτοτε έμελε να αποτελέσει ένα νέο πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό χορογράφων και ερμηνευτών.

Τελικά το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μπρνο της Τσεχοσλοβακίας το 1938 σε χορογραφία Ίβο Πσότα. Όμως η μεγάλη στιγμή του μπαλέτου ήταν στο Λένινγκραντ, στο θέατρο Κίροφ το 1940 σε χορογραφία Λεονίντ Λαβρόφσκι και ερμηνευτές τη Γκαλίνα Ουλάνοβα και τον Κονσταντίν Σεργκέγιεφ. Αυτή είναι η εκδοχή που αναβίωσε στο Μπολσόι της Μόσχας, το 1946, κινηματογραφήθηκε το 1954 και μαγνητοσκοπήθηκε το 1976.

Από τότε πολλοί χορογράφοι σε διάφορα συγκροτήματα παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή – διασκευή γιατί όπως παρατηρεί εύστοχα ο Τεράρ Μανονί πρόκειται «όχι μόνο για ένα μπαλέτο του αιώνα μας, αλλά για ένα μπαλέτο ανοιχτό στο μέλλον».

Οι σημαντικότεροι χορογράφοι έχουν καταθέσει τη δική τους «άποψη» εστιάζοντας σε διαφορετικά σημεία ο καθένας. ΄Ετσι ο Κ. Μακμίλλαν θέλησε να το παρουσιάσει ως ένα μεγαλοπρεπές σαιξπηρικό δράμα. Ο Τ. Νοϋμάγερ έδωσε έμφαση στην ψυχολογία των χαρακτήρων, η Α. Πρεζολκάζ ανέδειξε την ταξική – κοινωνική διάσταση της ιστορίας και ο Ζ. Κ. Μαγιό υπέγραψε μια κινηματογραφική εκδοχή. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί η παρουσίαση του έργου από τον Γ. Γκριγκορόβιτς, ο οποίος αφαιρώντας πολλές λεπτομέρειες στη δράση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον στο συναίσθημα των πρωταγωνιστών – χαρακτήρων.

Τέλος, είναι ο μεγάλος χορογράφος Λεονίντ Λαβρόφσκι, που προσφέροντας τη δική του χορογραφική άποψη, εστίασε τα πάντα γύρω από τα κεντρικά θέματα της αγάπης και του μίσους και άφησε ένα μπαλέτο διεθνή κληρονομιά. Αυτή την περίφημη χορογραφία του Λεονίντ Λαβρόφσκι, θα απολαύσει το ελληνικό κοινό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ρωσικό Κλασικό Μπαλέτο της Μόσχας

Το Ρωσικό Κλασικό Μπαλέτο της Μόσχας στα χρόνια λειτουργίας του έχει αναγνωρισθεί για τον τέλειο επαγγελματισμό του, κατέχοντας μία από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στα κλασικά μπαλέτα της Ρωσίας και χαρακτηρίζεται για την ενέργεια, την ευγλωττία, την ένταση, την άψογη τεχνική, την υψηλή αισθητική, το πάθος και το υπέροχο στιλ των χορευτών του.

Διαθέτει στο δυναμικό του πολλούς γνωστούς χορευτές, αλλά και νέους απόφοιτους της Bolshoi Ballet Academy, της Vaganova Academy και άλλων φημισμένων σχολών χορού της Ρωσίας.

Όλα τα μέλη του συγκροτήματος διαθέτουν λαμπρή τεχνική, εξαιρετική εκτελεστική ικανότητα στα αέρινα άλματά τους, άριστο συντονισμό, και γρήγορες πιρουέτες, βγάζοντας πολύ συναίσθημα και λυρικότητα πάνω στη σκηνή.

Το συγκρότημα έχει παρουσιάσει παραστάσεις του με εξαιρετική επιτυχία, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια και διθυραμβικές κριτικές στην Ρωσία, Αυστρία, Γερμανία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ουκρανία, Πολωνία, Ελβετία, Γαλλία, Ιαπωνία, Κίνα, Ν. Κορέα, Μεξικό και ΗΠΑ.

Το ρεπερτόριό του βασίζεται στα «μαργαριτάρια» του κλασικού μπαλέτου όπως: Δον Κιχώτης, Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Καρυοθραύστης, Ζιζέλ, Σταχτοπούτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα κ.α.

Προπώληση Εισιτηρίων :

·       Μέγαρο Μουσικής  Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Σάββατο: 10:00πμ – 6:00μμ
·       Πλατεία Αριστοτέλους Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη & Σάββατο:10:00πμ – 3:30μμ
Τρίτη – Πέμπτη & Παρασκευή:10:00πμ – 2:00μμ & 5:30μμ – 8:00μμ
·       Ηλεκτρονικά: www.tch.gr
·      καταστήματα Public

Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη Ζώνη : κανονικό 60 € (παιδικό 20 €)
Α΄ Ζώνη :                   κανονικό 50 € (παιδικό 20 €)
Β΄ Ζώνη :                   κανονικό 40 € (παιδικό 20 €)
Γ΄ Ζώνη :                   κανονικό 30 € (παιδικό 20 €)
Δ΄ Ζώνη :                   κανονικό 20 € (παιδικό 20 €)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
25ης Μαρτίου & Παραλία,
Τηλ. 2310.895.800, Τηλ. Εκδοτηρίων 2310.895.939.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.