Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Ρομπότ-κύβοι χοροπηδούν, αλλάζουν σχήματα και δημιουργούν αντικείμενα

Ρομπότ-κύβοι χοροπηδούν, αλλάζουν σχήματα και δημιουργούν αντικείμενα

10-07-mblocks_full_600Όταν η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κέφια το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από διασκεδαστικό. Ομάδα επιστημόνων στο Εργαστήριο Υπολογιστών, Επιστήμης και Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου MIT παρουσίασε τα ρομπότ σε σχήμα κύβων, M-Blocks, τα οποία χοροπηδούν και αλλάζουν σχήματα.

m-blocksΓια την κίνησή τους δεν απαιτείται η σύνδεση σε κάποια άλλο μηχάνημα. Αντίθετα, τα ίδια τα κουτιά-ρομπότ περιέχουν μηχανισμούς που τους επιτρέπουν να κινούνται. Μάλιστα, μένουν ενωμένα μεταξύ τους αξιοποιώντας τους ενσωματώμενους μαγνήτες τους.

mit-m-blockΟι ερευνητές του ΜΙΤ θεωρούν ότι μελλοντικά αντίστοιχες ομάδες από ρομπότ-κύβους, μπορούν να «δημιουργούν» και να επιδιορθώνουν γέφυρες ή κτίρια.«Θέλουμε να πετύχουμε να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ρομπότ-κύβους διασκορπισμένους τυχαία στο πάτωμα, αλλά ικανούς να εντοπίσει ο ένας τον άλλον, προκειμένου να ενωθούν και να μετατραπούν σε μια καρέκλα ή σε μια σκάλα» αναφέρει ο Τζον Ρομανίσιν, ένας από τους ερευνητές του ΜΙΤ, που συμμετέχει στο πρόζεκτ.

Τα M-Blocks δέχονται εντολές ασύρματα από υπολογιστή, αλλά μελλοντικά οι επιστήμονες στοχεύουν να «ενσωματώνουν» αλγόριθμους στην ηλεκτρονική μνήμη των ρομπότ, καθιστώντας τα αυτόνομα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter