Αρχική InfoTeens Νέα Ρομπότ που κινούνται αλλά και ρομπότ που λένε ιστορίες περιμένουν να τα ανακαλύψεις στην εβδομάδα Ρομποτικής στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ρομπότ που κινούνται αλλά και ρομπότ που λένε ιστορίες περιμένουν να τα ανακαλύψεις στην εβδομάδα Ρομποτικής στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Kids-at-Robotics-Camp-LavnerΟλόκληρη η εβδομάδα από τις 15 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στην ρομποτική στο Ίδρυμα Ευγενίδου με πολλά εργαστήρια με θέμα την ρομποτική και με ελεύθερη είσοδο, για μικρούς και μεγάλους. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής. Ακολουθούν σύντομες περιγραφές των εργαστηρίων:

Εργαστήριο: «Βοηθώντας τα παιδιά με την ρομποτική».
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ώρες: 18:00 – 19:30, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της ρομποτικής, αλλά θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεκινήσουν να ασχολούνται με αυτό. Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της ρομποτικής, προτάσεις για τα παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και πηγές, έτοιμα κιτ και περιεχόμενο, προκειμένου να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με την ρομποτική. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να λύσουν τις απορίες τους. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα.

Για την συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών στο εργαστήριο «Βοηθώντας τα παιδιά με την ρομποτική», την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://www.eventora.com/en/Events/boh8wntas-ta-paidia-me-thn-rompotikh

Το εργαστήριο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ώρες: 18:00 – 19:30, στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Για την συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών στο εργαστήριο «Βοηθώντας τα παιδιά με την ρομποτική», την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://www.eventora.com/en/Events/boh8wntas-ta-paidia-me-thn-rompotikh-2

5690170-3x2-940x627

Εργαστήριο ψηφιακής αφήγησης: «Από την ιστορία του τροχού... στα ρομπότ».
Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ώρες: 10:00 – 12:30, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου.

Η αποστολή των μαθητών στο εργαστήριο αυτό είναι να «αφηγηθούν ψηφιακά» την ιστορική εξέλιξη των τεχνολογικών λύσεων ή εφευρέσεων για την εξυπηρέτηση μιας ανάγκης του ανθρώπου, που θα επιλέξουν εμπνεόμενοι από ρομποτικές εφαρμογές.
Θα αναζητήσουν σχετικές πληροφορίες από πηγές στη βιβλιοθήκη και στο Διαδίκτυο και θα δημιουργήσουν ιστοσελίδες συνθέτοντας κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο. Το εργαστήριο σχεδίασε ο κ. Θεμιστοκλής Γκιών, Σχεδιαστής Εκπαιδευτικών Προγραμ-μάτων και Ιδρυτής του Flow Athens, και υλοποιείται από τον ίδιο και τους βιβλιοθηκονόμους του Ιδρύματος.

Το εργαστήριο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, 10:00 με 12:30.
Για την συμμετοχή στο εργαστήριο «Από την ιστορία του τροχού... στα ρομπότ» είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 9469 631.

Εργαστήριο: «Παίζοντας» με ρομπότ.
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ώρες: 18:00 – 20:00, στο Εργαστήριο Τεχνολογίας (UTech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.

Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα μάθουν πώς μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό παιδικό παιχνίδι σε ρομπότ. Η αποστολή τους θα είναι να προσθέσουν τους κατάλληλους αισθητήρες στο παιχνίδι-ρομπότ και να το προγραμματίσουν, ώστε να μπορεί να αποφεύγει τα εμπόδια καθώς πλοηγείται στον χώρο.

Το εργαστήριο θα επαναληφθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρες: 18:00 – 20:00, στο Εργαστήριο Τεχνολογίας (UTech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου. Για την συμμετοχή στο εργαστήριο «Παίζοντας» με ρομπότ είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 9469 694.

robotics1

Εργαστήριο ρομποτικής: «Επιστροφή στη Σελήνη».
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ώρες: 9:30 – 14:15, στο Εργαστήριο Τεχνολογίας (UTech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου. Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Το εργαστήριο αποτελείται από δύο μέρη:
1ο Μέρος, Ο κύκλος του μηχανικού – Engineering Design Process (EDP): Μέσα από την αντιμετώπιση μιας πρόκλησης που αφορά στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός οχήματος «ρομπότ», που μπορεί να κινείται στην επιφάνεια της Σελήνης, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στον τρόπο που εργάζεται ένας μηχανικός (κύκλος του μηχανικού), προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα. 2ο μέρος, Πλοήγηση - αποφυγή εμποδίων: Στο δεύτερο μέρος του workshop οι συμμετέχοντες, εφαρμόζοντας τώρα τον κύκλο του μηχανικού, ο οποίος τους παρουσιάστηκε στο 1ο μέρος, λύνουν το πρόβλημα της πλοήγησης του οχήματος στον χώρο και της αποφυγής τυχόν εμποδίων που θα βρεθούν στην πορεία του, μετατρέποντας ουσιαστικά το όχημα σε κανονικό ρομπότ.
Για την συμμετοχή στο εργαστήριο ρομποτικής: «Επιστροφή στη Σελήνη» είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210 9469 694.

Οι χώροι είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση rd@eugenfound.edu.gr, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387 , 175 64 Π. Φάληρο
(είσοδος από οδό Πεντέλης 11).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.