Αρχική Γωνιά του μαθητή Rory’s Story Cubes: Κυβοϊστορίες για ατελείωτες ώρες χαράς και δημιουργίας

Rory’s Story Cubes: Κυβοϊστορίες για ατελείωτες ώρες χαράς και δημιουργίας

Rorys-Story-Cubes-1
9 κύβοι, 54 εικόνες, 10.000.000 συνδυασμοί, άπειρες ιστορίες και ... φυσικά πολλή διασκέδαση. Και όλα αυτά σε ένα μικροσκοπικό κουτάκι που μπορείτε να βάλετε στην τσάντα ή ακόμα και στην τσέπη σας! Χελώνες, αερπλάνα, πρόβατα, πύργοι, φεγγάρια, λάμπες, ψάρια, μάτια και άλλα πολλά περιμένουν να συνδυαστούν από εσάς και να μετατραπούν σε μια πρωτότυπη και μοναδική ιστορία.

Ρίξτε και τους 9 κύβους και προσπαθήστε να πείτε μια ιστορία που να περιλαμβάνει και τα 9 αντικείμενα. Αρχίστε με την πρώτη εικόνα που θα τραβήξει την προσοχή σας και αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει... Αν θέλετε μετά μπορείτε να γράψετε,να ζωγραφίσετε ή και να ηχογραφήσετε τις ιστορίες σας ή τις ιστορίες των άλλων παικτών. Όσο για τους πιο ικανούς και έμπειρους παίκτες; Δημιουργήστε σπονδυλωτές ιστορίες ρίχνοντας εκ νέου τους κύβους και συνεχίζοντας την αρχική σας διήγηση.

Ένα παιχνίδι ιδανικό για να αναπτύξει το παιδί σας τη φαντασία του, την ικανότητα προφορικής (ή και γραπτής) έκφρασης, τη δημιουργική σκέψη, την ομαδικότητα και να περάσει ατελείωτες ώρες χαράς και δημιουργίας.

Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτεί. Μην το βάζετε κάτω! Παίξτε το παιχνίδι με λιγότερους κύβους μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνει και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει. Άλλωστε, δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό το παιχνίδι. Θα δείτε ότι ακόμα και τα παιδιά που δυσκολεύονταν πολύ στην αρχή και κάνουν ιστορίες χωρίς πραγματική πλοκή, μετά από λίγες μέρες θα σκέφτονται πρωτότυπες ιστορίες με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, λογική και χρονική ακολουθία και ενδιαφέρουσα πλοκή!

Κατάλληλο για παιδιά από 6 χρονών και πάνω και για ενήλικες με φαντασία και αγάπη για τις ιστορίες. Μόνοι ή με παρέα, ένα μη ανταγωνιστικό παιχνίδι αφήγησης που θα σας κερδίσει αμέσως. Απλό, γρήγορο και διασκεδαστικό, ιδανικό για ταξίδια και παιχνίδια με φίλους ή όλη την οικογένεια!

Ένα παιχνίδι «θησαυρός» στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών.

Από την Ιωάννα Αγγέλου, Ειδική Παιδαγωγός (http://angelou-kea.blogspot.gr/)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.