Ρωσία: 24χρονη έπαθε ηλεκτροπληξία από το iPhone της

PAY-phone-deathΗ 24χρονη Evgenia Sviridenko από τη Ρωσία έχασε τη ζωή της ενώ κοιτούσε το προφίλ της στο Facebook. Το δυσάρεστο γεγονός συνέβη την ώρα που η νεαρή φόρτιζε το iPhone της, ενώ συγχρόνως έκανε μπάνιο.

Η συγκάτοικος της 24χρονης αναφέρει: “Παρατήρησα ότι είχε φύγει για λίγο και όταν άρχισα να ανησυχώ, άνοιξα την πόρτα του μπάνιου και την είδα να επιπλέει στο νερό χλωμή. Είδα το κινητό της, το οποίο φόορτιζε συγχρόνως, να βρίσκεται στον πάτο της μπανιέρας και εκείνη να τρέμει ακόμα από το σοκ”.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ο φορτιστής ήταν αυθεντικό προϊόν της εταιρείας Apple. Ο θάνατος της Evgenia Sviridenko έρχεται λίγες ημέρες αφότου μια 16χρονη έχασε επίσης τη ζωή της στη Ρωσία την ώρα που φόρτιζε το κινητό της τηλέφωνο και έκανε ντους. Επιπλέον, τον Αύγουστο τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας έφηβος έπαθε ηλεκτροπληξία από το iPhone του, το οποίο φόρτιζε με φορτιστή που δεν ήταν της εταιρεία Apple. Ο 18χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την αδερφή του, η οποία παρατήρησε μια άσχημη μυρωδιά καμμένου καθώς γύρισε από τη δουλειά.

Η Apple έχει προηγουμένως δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από τη χρήση φορτιστών που δεν φέρουν την επωνυμία της.