Ένα νέο επιστημονικό δεδομένο έρχεται στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας
. Η 34χρονη παραμένει κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη ότι μόνο για τον θάνατο της 9χρονης, αλλά και για τις ανθρωποκτονίες των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
Γιατροί που έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη της, αναμένεται να επαναφέρουν στο προσκήνιο το σύνδρομο Μινχάουζεν
Παρουσιάζοντας σχετική βιβλιογραφία, θα επικεντρωθούν στο ενδεχόμενο η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει σκοτώσει τα παιδιά της, έχοντας προσβληθεί από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, κατά το οποίο ένας φροντιστής δημιουργεί την εμφάνιση προβλημάτων υγείας σε ένα άλλο άτομο, συνήθως στο παιδί του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμό του παιδιού ή αλλαγή διαγνωστικών δειγμάτων. Στη συνέχεια, ο φροντιστής παρουσιάζει το άτομο ως άρρωστο ή τραυματισμένο Μόνιμος τραυματισμός ή θάνατος του θύματος μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα αυτής της διαταραχής
Γιατί επέμενε να της δώσουν πίσω το πανάκι της Ίριδας;
Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρεται στην κατάθεσή του στο πανάκι της Ίριδας, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να το θέλει πίσω για συναισθηματικούς λόγους.
Ωστόσο, η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, στις 10/10/2022 ανατρέπει τον παραπάνω ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εξήγησε στην κατάθεσή της τι ισχυρίστηκε η αδερφή της σχετικά με το αίτημά της να πάρει πίσω το πανάκι του βρέφους.
«Τότε δεν μου το είχε πει. Τώρα, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το θέμα και το άκουσα και εγώ, τη ρώτησα γιατί και μου είπε ότι είχε ακούσει να συζητάνε κάτι ο κ. Ηλιάδης και η κ. Τσιόλα και φοβήθηκε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο στο πανάκι. Επειδή ο κ. Ηλιάδης την είχε παραπέμψει σε ψυχίατρο και πίστευε η Ρούλα ότι είχε εμμονή μαζί της, που πράγματι είχε, όπως πίστευε και ο Μάνος, πίστευε ότι θα έκαναν κάτι περίεργο με το πανάκι», ανέφερε στην κατάθεσή της.
Εκείνο που πιθανολογείται είναι πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν εις βάρος της υποψίες για τους θανάτους των παιδιών και έκρινε πως ο πρώτος στόχος για να μην ενοχοποιηθεί ήταν να ζητήσει πίσω το πανάκι της Ίριδας.
Το πανάκι όμως δεν το πήρε ποτέ πίσω. Έμεινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και σχεδόν 1 χρόνο μετά οι Καρακούκης και Καλόγρηας θα το αναδείξουν ως το πλέον συγκλονιστικό πειστήριο μιας βρεφοκτονίας, που μένει να αποδειχθεί εντός δικαστικής αίθουσας.
Διαβάστε επίσης:
Aεροδιακομιδή 7χρονου με ταχύτατα εξελισσόμενη καρδιακή ανεπάρκεια από το Ωνάσειο στη Ρώμη