Αρχική Νέα "Run and Out'': παιχνίδι για γρήγορους κι έξυπνους μαθητές!

"Run and Out'': παιχνίδι για γρήγορους κι έξυπνους μαθητές!

Το ''Run and Out'' ενθουσιάζει τους μαθητές και τους ''βραβεύει'' για την εφευρετικότητα τους. Το παιχνίδι Run and Out ανακαλύφθηκε από τους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων κι έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει σκοπό να το βραβεύσει στο πλαίσιο της δράσης ''Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση''.

Το ιστορικό
Το άθλημα ξεκίνησε τυχαία το 2009, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής. Οι μαθητές μαζί με τον καθηγητή τους, Μιχάλη Μερτζιανίδη, δημιούργησαν το ''Run and Out'', παίζοντας ένα συνδυασμό αθλημάτων με κανόνες που διαμορφώθηκαν σταδιακά με τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις όσων συμμετείχαν στο παιχνίδι.
Ο πρώτος αγώνας του σχολείου είχε ένθερμο κοινό 1.000 ατόμων και στην πορεία διαδόθηκε και σε άλλα σχολεία της πόλης, όπου διδάχθηκαν οι κανονισμοί και μετατράπηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, κύριο παιχνίδι των μαθητών εντός και εκτός του σχολικού προαυλίου.

Οι κανόνες του παιχνιδιού
Οι δύο ομάδες κατεβάζουν αρχικά 12 παίκτες στο γήπεδο. Η κάθε μία παίζει μία φορά άμυνα και μία επίθεση και αυτό ολοκληρώνει ένα game (σύνολο παιχνιδιού, τρία games). Σκοπός των επιθετικών είναι να τρέξουν όλη την απόσταση από τη μία γωνία του γηπέδου στην άλλη (σε τετράγωνο) για να κάνουν run, ενώ της άμυνας να τους ''κάψει'' και να τους βγάλει εκτός (out).
Σε κάθε γωνία υπάρχουν βάσεις (σύνολο τέσσερις), που αποτελούν ασφάλεια για την επίθεση, ενώ η άμυνα προσπαθεί να κάψει τους επιθετικούς είτε ακουμπώντας την μπάλα σε βάση, την ώρα που οι επιθετικοί τρέχουν πάνω στις γραμμές, είτε χτυπώντας τους με αυτήν.
Η γενική ιδέα είναι αυτή, καθώς η ευρηματικότητα των μαθητών έχει προσθέσει από μόνη της διάφορες στρατηγικές και κόλπα, που το κάνουν ακόμα πιο θεαματικό.
''Μοιάζει με το σκάκι αλλά τα παιδιά πρέπει να τρέξουν πολύ και να τοποθετηθούν στο χώρο με εξυπνάδα και εγρήγορση'' τονίζει ο δάσκαλος Φυσικής Αγωγής, κ. Μερτζιανίδης.

Μάθετε περισσότερα για το παιχνίδι στο http://www.runandout.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.