Πέμπτη 1 Μαΐου

Σε αυτές τις 8 χώρες δεν γιορτάζουν το Πάσχα – Και δεν έχει να κάνει με τον μουσουλμανισμό!

Το Πάσχα είναι μεγάλη γιορτή στο σύνολο του πλανήτη, ωστόσο σε κάποιους πολιτισμούς δεν θεωρείται ως κάτι τόσο σημαντικό.

Για εμάς τους χριστιανούς, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία από τις σημαντικότερες περιόδους για τον χριστιανικό κόσμο. Αποτελεί μια ιερή στιγμή περισυλλογής, πένθους και πίστης, που κορυφώνεται με την Ανάσταση του Χριστού. Σε πολλές χώρες, κυρίως του δυτικού ημισφαιρίου, η εβδομάδα αυτή συνοδεύεται από αργίες, θρησκευτικές πομπές, τελετές και βαθιά πνευματική κατάνυξη.

Πότε είναι Μεγάλη Εβδομάδα

Σημειώνεται ότι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά από την Κυριακή των Βαΐων που φέτος πέφτει στις 13 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα (20 Απριλίου). Οι βασικές ημέρες είναι:

Κυριακή των Βαΐων – 13 Απριλίου
Μεγάλη Πέμπτη – 17 Απριλίου
Μεγάλη Παρασκευή – 18 Απριλίου
Μεγάλο Σάββατο – 19 Απριλίου
Κυριακή του Πάσχα – 20 Απριλίου


Όμως, η γιορτή αυτή δεν είναι καθολικά αποδεκτή σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν χώρες όπου η Μεγάλη Εβδομάδα δεν εορτάζεται καθόλου, όχι επειδή αγνοείται, αλλά επειδή η κυρίαρχη θρησκεία, οι παραδόσεις ή ακόμη και η πολιτική στάση του κράτους δεν την αναγνωρίζουν ως σημαντική.

Αυτές είναι οκτώ χώρες στον κόσμο που δεν γιορτάζουν το Πάσχα

Ιαπωνία: Ο καθολικισμός και ο χριστιανισμός δεν είναι κυρίαρχες θρησκείες. Οι περισσότεροι Ιάπωνες έχουν πεποιθήσεις βασισμένες στον βουδισμό και τον σιντοϊσμό, που βασίζεται στη λατρεία της φύσης.

Νότια Κορέα: Αν και ο καθολικισμός έχει ενισχυθεί στη χώρα, παλαιότερα δεν ήταν διαδεδομένος, επομένως δεν υπήρχε εορτασμός. Είναι πιθανό αυτό να αλλάξει στο μέλλον.

Κίνα: Γιορτάζεται το Πάσχα, αλλά όχι επίσημα. Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει αυτές τις ημέρες ως «ειδικές», αλλά οι καθολικοί έχουν την ελευθερία να τις τιμούν.

Μογγολία: Επικρατεί διαφορετικό θρησκευτικό σύστημα -κυρίως βουδισμός- και η Μεγάλη Εβδομάδα δεν λαμβάνεται υπόψη.

Βιετνάμ: Όχι μόνο δεν εορτάζεται η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν γιορτάζεται καμία θρησκευτική εορτή, ούτε καν τα Χριστούγεννα.

Γκάνα: Παρά την ύπαρξη θρησκευτικής ελευθερίας, οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας είναι σπάνιοι σε αυτή την αφρικανική χώρα.

Καζακστάν: Η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ, και έτσι δεν υπάρχει εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ουζμπεκιστάν: Όπως και το Καζακστάν, οι περισσότεροι πολίτες είναι μουσουλμάνοι, οπότε δεν δίνουν σημασία στο καθολικό Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Νεαρός σε αμόκ χτυπούσε αυτοκίνητα και αναποδογύριζε κάδους μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών

Πάσχα 2025: Είναι αργία η Μεγάλη Παρασκευή; Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ροή Ειδήσεων