“Σ΄ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου”: Η εξομολόγηση μιας single μητέρας

Photo-4“Τα τελευταία 6 χρόνια ο Θεός μου έστειλε το ωραιότερο δώρο του, τον Στέφανο. Μόλις είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο και γνωρίσει τον πρίγκηπα μου. Και τότε ήρθε η ανατροπή. H ένδειξη “θετικό” στο τεστ εγκυμοσύνης. Δεν σκέφτηκα στιγμή να το ρίξω. Ήμουν αβέβαιη για το πώς θα κατάφερνα να το μεγαλώσω αλλά ήμουν βέβαιη ότι θα του έδινα όλη την αγάπη και την φροντίδα που εισέπραξα κι εγώ από την οικογένεια μου.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά μιλάω στον ενικό και περιγράφω τα δικά μου συναισθήματα γιατί ο Σ. με το που άκουσε το νέο για το μωρό εξαφανίστηκε, αρνούμενος τις ευθύνες. Με τη στήριξη και την υποστήριξη της οικογένειας μου, στάθηκα δυνατή και έφερα στον κόσμο τον Στέφανο. Μπορεί να μην έκανα την καριέρα που ονειρευόμουν αλλά εδώ και 6 χρόνια έχω την ωραιότερη ιδιότητα όλου του κόσμου, είμαι μαμά.

Μια αγκαλιά του και ένα γλυκό χαμόγελο με κάνει να ξεχνιέμαι και να με γεμίζει με θετική ενέργεια να συνεχίσω τη κοινή μας ζωή. Απολαμβάνουμε το παιχνίδι στις κούνιες, τα ταξίδια, τις βόλτες και τη ζωγραφική. Είναι το στήριγμα μου που περιμένει τη δική μου πνοή για να μεγαλώσει. Το πρώτο του κλάμα, το πρώτο του γέλιο και φυσικά το πρώτο “Μαμά” είναι τα ωραιότερα λόγια που έχω ακούσει.

Η μητρότητα ήταν η επιβράβευσή μου που δέχθηκα το Στέφανο στη ζωή μου. Την Κυριακή ήταν η Μέρα της Μητέρας. Όπως πολλές φορές λέω για μένα η γιορτή αυτή είναι κάτι παραπάνω από συμβολική. Είναι τα δεύτερα γενέθλια μου. Είναι η μέρα που γιορτάζω την γέννησή μου ως μαμά του Στέφανου. Χρόνια πολλά σε κάθε μανούλα που έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς στο παιδί της.”

Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί χαρακτήρες γονιών.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί τρόποι για να μεγαλώσει ένα παιδί.
Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικά «μονοπάτια» στη διαδρομή για την εξέλιξη.
Αλλά όταν πρόκειται για την ανατροφή του παιδιού σου, δεν είναι τίποτα πιο σημαντικό από τις ανάγκες του μωρού σου.

PAMPERS. ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΠΝΟ & ΠΑΙΧΝΙΔΙ