Παρασκευή 17 Ιουλίου, 23:29
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Σ. Ζαχαράκη :Ανανεώνεται ο εξοπλισμός των μουσικών οργάνων στα 52 Μουσικά Σχολεία

Παρέμενε ίδιος εδώ και 17 χρόνια. Τώρα χρηματοδοτούνται με 10 εκατ. ευρώ.

Νέα εποχή ανατέλλει για τα μουσικά σχολεία της χώρας καθώς ανανεώνονται τα μουσικά όργανα που έχουν σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη. Συγκεκριμένα τα όργανα σε 52 μουσικά σχολεία θα χρηματοδοτηθούν με 10 εκατ ευρώ.

Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες αναμονής, τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας ενισχύονται με νέα μουσικά όργανα και σύγχρονο εξοπλισμό, χάρη σε ένα φιλόδοξο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η προμήθεια, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, θα πραγματοποιηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού και θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών οργάνων —από παραδοσιακά, όπως ταμπουράς, λύρα, ούτι και λαούτο, μέχρι κλασικά και σύγχρονα όπως βιολιά, τσέλο, κιθάρες (ηλεκτρικές και ακουστικές), ηλεκτρικά πιάνα, σαξόφωνα, τρομπέτες και βιμπράφωνα.

Παράλληλα, θα αποκτηθεί και απαραίτητος εξοπλισμός, όπως αναλόγια, βάσεις στήριξης, κουρδιστήρια και μετρονόμοι, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των μουσικών τμημάτων.

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:
«Η ουσιαστική αναβάθμιση των μουσικών σχολείων είναι μια επένδυση στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για σχολεία που δεν προσφέρουν απλώς γνώση, αλλά καλλιεργούν αισθητική, πολιτισμό και δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα διατηρούν ζωντανή την ελληνική μουσική παράδοση. Μετά από 17 χρόνια, προχωρούμε σε μια ουσιαστική παρέμβαση, που έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές τα εργαλεία που αξίζουν».

Τα 52 Μουσικά Σχολεία της χώρας φιλοξένησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά σχεδόν 10.000 μαθητές, αποτελώντας ένα κρίσιμο κομμάτι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη δημόσια παιδεία.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2021–2023 είχε προηγηθεί ενίσχυση των ίδιων σχολείων με εξοπλισμό ηχοληψίας και τεχνολογίας μουσικής παραγωγής.

Η τρέχουσα δράση χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021–2025, στο πλαίσιο του άξονα για τον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών και τη στήριξη μιας αποκεντρωμένης, σύγχρονης εκπαιδευτικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Θεωρία Καλλιακμάνη για την 3χρονη: Η 32χρονη είχε δώσει χάπια στο παιδί – Η βούρτσα ίσως είναι το όπλο που έσπασε τα δόντια του παιδιού

Ακμή στην ενηλικίωση: Πώς να αντιμετωπίσετε τις ατέλειες με εξειδικευμένη φροντίδα

Ροή Ειδήσεων